UEFA skratila spisak pred žrebove: Partizan imao sreće, rivale čekaju i TSC i Vojvodina

U ponedeljak su na programu žrebovi kvalifikacionih rundi evropskih takmičenja, a srpski predstavnici dobiće svoje rivale

Fudbaleri TSC-a, Partizana i Vojvodine dobiće u ponedeljak rivale u UEFA takmičenjima na žrebovima koji se održavaju u Nionu.

Evropska kuća fudbala pristupiće žrebanju kvalifikacionih rundi u Ligi šampiona i Ligi konferencije, a Srbija će imati tri predstavnika na žrebu.

TSC iz Bačke Topole zasigurno će dobiti teškog rivala u "ligaškoj stazi" kvalifikacija za Ligu šampiona. Potencijalni rivali srpskog predstavnika su Rendžers (Škotska), Braga (Portugal), PSV (Hilandija) i Olimpik Marsej (Francuska).

Mečevi se igraju 8. i 9. avgusta, kao i revanši 15. i 16. avgusta, a TSC-u je potrebno da preskoči dve runde da bi se plasirao u Ligu šampiona ili bar jednu da stignu do Lige Evrope. Nadmetanje u grupnoj fazi Lige konferencija im je zagarantovano.

Što se tiče žreba za Ligu konferencije, na njemu će biti Partizan među nosiocima, dok će isto biti slučaj i sa Vojvodinom - ali oni će prethodno u drugom kolu kvalifikacija morati da eliminišu favorizovani APOEL sa Kipra.

Partizan je u grupi 1 i potencijalni rivali su im sledeći timovai:

Što se tiče Vojvodine, ukoliko iznenade APOEL, njihovi mogući rivali dolaze iz grupe 6:

Taj žreb je na programu u 14.00 časova, a pre žreba će ekipe biti podeljene u šest manjih grupa - tri sa po osam i tri sa po 10 klubova, odakle će se birati rivali u trećem kolu kvalifikacija koje je na programu 10. i 17. avgusta.