Dilema: Nema proširenja Superlige - igra se sa 16 klubova, ali još se ne zna ko ispada

FSS bi kasnije u ponedeljak trebalo da i zvanično donese odluku o tome koji klubovi će nastupati u Superligi, a koji u Prvoj ligi Srbije, a sve nakon zbrke koja je nastala zbog Kolubare iz Lazarevca

Superliga Srbije u sezoni 2023/24 igraće se sa 16 klubova, odlučeno je u ponedeljak na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Ipak, iako prvenstvo samo što nije počelo, još uvek ostaje nedoumica kojih 16 klubova će nastupati u Superligi, a ta odluka trebalo bi da bude doneta tokom dana, uoči održavanja žreba za novu sezonu najjačeg srpskog šampionata.

Nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani odlučio da umanji kaznu Kolubari zbog nameštanja utakmica sa devet na šest oduzetih bodova, klub iz Lazarevca je tehnički imao dovoljno bodova da opstane u ligi.

Zbog te odluke, sada nije jasno da li će Kolubara biti izbačena iz Superlige zbog nameštanja, ili će Radnik ispasti u Prvu ligu jer sada oni nemaju dovoljno bodova nakon čitave situacije. Po jednom scenariju, bilo je moguće da u Superligi naredne sezone bude 17 timova, ali od toga se sada odustalo.

Ipak, čini se da je najizglednije rešenje da FSS izbaci Kolubaru iz Superlige, jer je Sud za sportsku arbitražu praktično potvrdio da je taj klub namestio utakmicu protiv Mladosti GAT iz Novog Sada.

Žreb za novu sezonu Superlige i Prve lige bi FSS trebalo da objavi u ponedeljak u 17.00 časova, kada će biti i otklonjene sve dileme oko toga koji klubovi nastupaju u kojem od dva najjača takmičenja.