Bogdanović: Ja sam srećan što sam ovde, majke mi!

Košarkaš Atlante, Bogdan Bogdanović, ponovio koliko mu znače reprezentativna okupljanja i nastupi u dresu sa državnim grbom

Nakon što su učešće otkazali Nikola Jokić, Vasa Micić i Nikola Kalinić, Bogdan Bogdanović je, praktično, primoran da iskorači kao jedini lider reprezentacije, ali njemu to neće teško pasti.

"Svako prvenstvo, svaki turnir je priča za sebe. Nekada dođete u punom sastavu, pa napravite neuspeh... Ne osećam da moram sam nešto da radim. Nismo srećni što nisu svi tu - saigrači koje smo očekivali - ali šta je tu je... Ne bih da pravimo tužnu atmosferu, ja sam majke mi srećan što sam ovde", rekao je novi kapiten uz osmeh.

Bogdanović je objasnio i zbog čega se odazvao na poziv selektora, kao i svaki put do sada.

"Mi smo ovde zbog druženja, možemo da pričamo na svom jeziku, za razliku od dugih sezona u inostranstvu. Mislim da su i drugi momci zbog toga tu, nadam se da ćemo uživati."

Kapiten "orlova" veruje da je ovakva situacija prilika za mlađe igrače da se dokažu i pokažu kvalitet, u koji niti jednog trenutka nije posumnjao.

"Nedostatak pojedinih igrača otvara prostor drugima. Znam njihov kvalitet i znam da će uskočiti kada bude potrebno."

Na pitanje novinara da li je pokušao da ubedi igrače koji se nisu odazvali da ipak prihvate poziv selektora, Bogdanović je rekao da je bilo razgovora, ali da to nikada nije bilo ubeđivanja.

"Komunicirali smo, isto su mi rekli... Nije bilo ubeđivanja, ne bi bilo sportski. Ako nisi zdrav ili nisi mentalno tu, onda nije to to. Ništa, idemo sa timom koji imamo", rekao je Bogdanović.

Mundobasket će održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.