Sport

Davidovac i Milutinov za RT Balkan: U Moskvi je sve bilo savršeno, nezaboravno je iskustvo

Košarkaški reprezentativci Srbije Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, u razgovoru za RT Balkan, osvrnuli su se na period kada su branili boje ekipe CSKA iz Moskve, te pričali o tretmanu i gostoprimstvu u ruskom klubu
Davidovac i Milutinov za RT Balkan: U Moskvi je sve bilo savršeno, nezaboravno je iskustvo© RT Balkan / Aleksandar Petrović

Milutinov i Davidovac nalaze se na širem spisku selektora Svetislava Pešića za Mundobasket u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Očekuje se da će obojica biti među 12 putnika za Manilu, gde će "orlovi" igrati prvi deo Svetskog prvenstva.

Davidovac i Milutinov su do nedavno branili boje CSKA iz Moskve, a o ruskom klubu imaju samo reči hvale.

"Prihvatili su me neverovatno. Radi se o jednom od najboljih i najvećih klubova u Evropi. Neverovatna je organizacija i imam samo reči hvale", rekao je Nikola Milutinov.

Srpski centar je u ruskom timu doživeo i težu povredu, ali to nije promenilo tretman koji je imao i uživao.

"Pazili su me u teškim momentima karijere, kada sam doživeo povredu. Za mene lično, neverovatno iskustvo", dodao je Milutinov.

Godinu dana u ekipi CSKA proveo je i Dejan Davidovac, koji se nedavno vratio u redove Crvene zvezde.

"Ja sam godinu dana bio tamo, prihvatili su me svi kako treba. Nisam očekivao toliko dobar prijem i odnos svih u klubu. Imao sam Nikolu da mi pomogne oko dosta stvari tamo. Brzo je sve prošlo, ali bilo je sjajno", kratak i jasan bio je Davidovac.

image