Sport

Barsa već prodaje vezistu? Stigao slobodan, sad ide u Juventus za 10-15 miliona

Frank Kesi bi mogao da uskoro postane novi igrač torinske "stare dame"
Barsa već prodaje vezistu? Stigao slobodan, sad ide u Juventus za 10-15 milionaGetty © Alex Caparros / Stringer

Frank Kesi bi trebalo da ovog leta napusti Barselonu posle samo godinu dana provedenih na "Nou Kampu", pošto je sve izvesniji njegov transfer u redove Juventusa.

Kako piše italijanska "Gazeta delo sport", vezista iz Obale Slonovače će se vratiti u Seriju A posle samo jedne sezone u Španiji.

Barselona je prošlog leta dovela Kesija kao slobodnog igrača nakon što mu je istekao ugovor s Milanom, ali očito da dve strane nisu bile baš zadovoljne saradnjom. Kesi će otići na jednogodišnju pozajmicu, ali sa obavezom otkupa ugovora u visini od 10.000.000 do 15.000.000 evra.

To znači da će Barselona brzo zaraditi na vezisti, što im je izuzetno važno u njihovoj finansijskoj situaciji, dok će Juventus dobiti igrača koji ima dosta iskustva igranja u Italiji.

"Gazeta" piše da su još preostali detalji da sve strane stignu do konačnog dogovora, a trener Juventusa Masimilijano Alegri iskoristiće utakmicu protiv Barselone u četvrtak u Los Anđelesu da porazgovara sa Kesijem i ubedi ga da je taj transfer pravi potez za njega.

image