Opet se pomera start Superlige? Kolubara se žalila Sudu za sportsku arbitražu

Lazarevčani ne odustaju od borbe za ostanak u Superligi, nakon odluke FSS da ih izbaci u treći rang takmičenja

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) u četvrtak će odlučivati o pomeranju starta Superlige Srbije, prenosi "Sportklub".

Advokatski tim fudbalskog kluba Kolubara poslao je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) na odluku Fudbalskog saveza Srbije da izbaci klub iz Lazarevca u Srpsku ligu i da mu oduzme licencu, a konačna odluka o ovom pitanju trebalo bi da bude doneta u četvrtak.

Odbor za hitna pitanja FSS je u ponedeljak doneo odluku o pooštravanju pravilnika o licenciranju koji će se ubuduće primenjivati, a na osnovu toga Savez je Kolubari oduzeo licencu zbog lažnih podataka koje je dostavila. Zajednica će Lazarevčane isključiti iz članstva, dok će ih Etička komisija suspendovati zbog kršenja etičkog kodeksa.

Kolubara je ranije kažnjena sa devet bodova zbog nameštanja rezultata,a nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani smanjio kaznu na šest bodova, FSS je bio prinuđen da ponovo reaguje kako bi se ispunili uslovi za takmičenje na svim nivoima.

Podsetimo, Superliga Srbije trebalo je da startuje prošle sedmice, ali je već jednom njen početak morao da bude pomeren zbog pitanja Kolubare. U zavisnosti od odluka CAS, nije isključeno da početak domaćeg šampionata, zakazan za petak, ponovo bude odložen.