"Kada su došli peterci – znali smo da ćemo da pobedimo"

"Delfini" su ponovo bili najbolji kada je bilo najvažnije i ušli su u samu završnicu planetarnog šampionata

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je nakon meča sa Italijom da je ekipa znala da će pobediti nakon što je izborila peterce.

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Italije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva rezultatom 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3) i plasirali se u polufinale.

"Imali smo fantastičnog golmana Mitrovića, koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm-aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu", istakao je Stevanović.

Strahinja Rašović je promašio penal tokom utakmice koji ga je mnogo omeo, ali je i pored toga bio jedan od najboljih naših igrača.

"Ponosan sam kako smo igrali. Nismo pali ni u jednom trenutku. Promašio sam penal tokom igre i hvala Bogu da smo pobedili", dodao je Rašović.

"Srećni smo zbog pobede, izuzetno težak meč, kao što ste videli, ali to zaboravljamo. Nema mesta za euforiju i slavlje, jer još uvek nismo ništa uradili. Okrećemo se Grčkoj, imamo jedan dan da se spremimo za polufinale. Izuzetno verujem u svoju ekipu i nadam da se će podići nivo igre i da ćemo biti još bolji u polufinalu."