Rajs prvi put o Arsenalu: Već vidim fudbal na potpuno drugačiji način

Deklan Rajs novi fudbaler Arsenala dao je svoj prvi intervju za Skaj Sport od dolaska iz Vest Hema

Vezista se nalazi sa ekipom na turneji u Los Anđelesu, odakle je podelio svoja prva iskustva vezana za Arsenal.

"Energija je tako dobra. Iskreno, od prvog trenutka od kada sam došao na trening, shvatio sam da svi isto razmišaljaju, ne samo menadžer, već celo osoblje, njihov način razmišljanja i mentalitet je samo pobeda. Od fizioterapeuta preko kuvara, do analitičara, svih iza kulisa, sve je u fokusu da budete najbolji što možete da se gurate svakog dana da postanete bolji, bolja osoba i bolji igrač. I mislim da je menadžer Mikel upravo takav. Kao fudbalski trener, psihološki, on je neverovatan i zaista te tera da poželiš da igraš za njega, što je ogroman razlog zašto sam došao u Arsenal", rekao je Rajs.

Stiče se utisak da se reprezentativac Engleske vrlo brzo uklopio u novu sredinu.

"Bez ikakve sumnje je tako. Mislim da su igrači koji su me dočekali u timu izuzetno mladi i odlični. Dosta njih poznajem od ranije iz reprezentacije Engleske.

Arsenal je kao porodični tim. Svi su bili zaista sjajni. Osoblje je bilo jako dobro. Već se osećam kao kod kuće, da budem iskren. Nisam imao osećaj da sam novi tu. To je očigledno zaista dobro".

 Mladi vezni igrač u redove kluba sa "Emirejtsa" prešao je ovog jula iz Vest Hema za obeštećenje od 122.000.000 evra, zahvaljujući čime je postao najskuplji fudbaler u istoriji engleskog fudbala

Rajs je istakao da je menadžer Mikel Arteta presudio da izabere upravo Arsenal, iako je kao najtraženiji fudbaler Premijer lige ovog leta mogao da bira gde će nastaviti karijeru.

"Posmatrao sam šta radi Arsenal poslednje dve-tri godine. Postoji taj narativ da ne može da osvoji titulu u Premijer ligi, a niko ne spominje koliko je svake godine lagano napredovao. Gledao sam način na koji se dešava progres i to je nešto što mi se dopada. Svaki igrač je pojedinačno napredovao. Potom je usledio razgovor sa Artetom, koji mi je tačno rekao kako i gde me vidi u ekipi. Od razgovora i rada sa njim promenio sam način na koji posmatram fudbal. Vizija koju on ima za Arsenal čini igranje uzbudljivo. Očekujem povratak kluba na velika vrata", zaključio je Rajs.