Sport

LK: Partizan bliži Azerbejdžanu, Tadiću dovoljno 11 minuta za prvu asistenciju u dresu Fenera

Fudbaleri azerbejdžanskog Sabaha pobedili su kao gosti letonski RFS 2:0 (1:0) i blizu su plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, gde ih čeka beogradski Partizan

Sabah je u Rigi poveo golom Bojana Letića, nakon što se fudbaler iz Bosne i Hercegovine upisao se u strelce u 22. minutu.

Pobedu gostiju overio je Gruzijac Davit Volkovi u 56. minutu.

Revanš meč igraće se u Azerbejdžanu sledećeg četvrtka, a ko prođe dalje, ugostiće Partizan 10. avgusta u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Fenerbahče je bio ubedljiv protiv Zimbrua iz Moldavije - 5:0, a sjajan debi u dresu turskog velikana imao je i Dušan Tadić.

Kapiten Srbije je prvu asistenciju u dresu novog kluba upisao posle 11 minuta igre, kada je proigrao Kadioglua, a ovaj fantastičnim golom doneo domaćinu prednost.

Posle tri minuta, Fener je došao do drugog gola, a i sada su se pokazale novajlije - Edin Džeko je asistirao, a gol je postigao Rajan Kent.

Džeko je zatresao mrežu u 61. minutu, Šimanski se upisao u strelce dva minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je King u 88. minutu meča.

U ostalim utakmicama, Struga je na svom terenu pobedila podgoričku Budućnost sa 1:0, Mitjiland je na svom terenu bio bolji od Niderkorna - 2:0, Neman je istim rezultatom pobedio Balzan, dok je FCSB slavio u Sofiji u gostima protiv CSKA 1948 sa 1:0.

image