Sport

Ukrajinska teniserka tražila da se sankcioniše Andrejeva zbog podrške Putinu

Dajana Jastremska je nedavno izgubila od 16-godišnjeg vunderkinda Mire Andrejeve, posle čega je izdala saopštenje koje nije vezano za meč
Ukrajinska teniserka tražila da se sankcioniše Andrejeva zbog podrške PutinuGetty © Julian Finney / Staff

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska objavila je saopštenje u kome je napisala da želi da se mlađa teniserka iz Rusije Mira Andrejeva sankcioniše jer je na društvenim mrežama označila da joj se dopada video u kome se Vladimir Putin sarkastično obraća Vladimiru Zelenskom.

Jastremska je uputila poziv Svetskoj teniskoj asocijaciji da reaguje i kazni 16-godišnju teniserku zbog pružanja očigledne podrške predsedniku Rusije, ali je VTA to bez razmatranja odbila, što je nju dodatno iznerviralo.

"Teniski organi, nažalost ostaju ravnodušni na zločine u Ukrajini. Nedavno sam tražila da se preduzmu sankcije protiv Mire Andrejeve zbog toga što je lajkovala objave na društvenim mrežama koje su se jasno ticale zločina počinjenih nad Ukrajincima, a VTA je jednostavno nagovestila da neće intervenisati.

Uznemirena sam, ali ostajem posvećena borbi za svoju zemlju, svoju porodicu i prijatelje u Ukrajini.

Želela bih da se posebno zahvalim Švajcarskoj i organizatorima turnira na toplom prijemu", napisala je Jastremska.

Mira Andrejeva za sada se nije oglašavala povodom ovog slučaja.

Do sada nije zabeleženo da je neka teniserka kažnjena zbog aktivnosti na društvenim mrežama, tako je zahtev Jastremske poslužio kao predmet ismevanja na internetu.

image