Sport

Duljaj pred novi Partizanov početak: Teško je u prvom kolu igrati protiv vicešampiona

Trener crno-belih ističe da njegov tim nema lak prvi meč u sezoni, protiv TSC-a, ali da će uz eventualnu podršku navijača moći da ostvare dobar rezultat
Duljaj pred novi Partizanov početak: Teško je u prvom kolu igrati protiv vicešampiona© YouTube / screenshot / FK Partizan Beograd

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je pred prvi meč kluba u novoj sezoni, koji se igra u subotu od 21.00 protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, da klub bez navijača ne može da ostvari ono što želi i poručio da će proći još malo vremena dok se sva pojačanja uklope u tim i pruže ono što se od njih očekuje.

"Navijači žele da vide neke druge igrače, nešto novo, bolje. To je život. Danas je jedan trener tu, sutra je drugi. Tako je i kod igrača. Pažljivo smo pravili analize, tražili smo najbolje za Partizan. Birali koji je to profil zadnjeg veznog koji nam odgovara, kojeg krila, odbrane, napada", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

Partizan je značajno promenio sastav ekipe u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je bio tek četvrti na kraju.

"Navijača Partizana pored rezultata interesuje i na koji način će tim da igra. Imamo dosta kvalitetnih igrača koji to mogu da ispune, samo što su neki došli kasnije, pa im je potrebno vremena, a to je nešto što ne možemo da kontrolišemo. Na pripremama nismo briljirali, ali zvanične utakmice su nešto drugo. U ovom trenutku imamo samo trojicu štopera, tako da nam je potrebno pojačanje. Imamo problem i sa krilima, jer se Jevremović povredio. Imamo i mladog Trifunovića, dosta puta je dobio šansu, pokazao ogroman potencijal, imaće minutažu. Sutra ćemo videti kako sve to izgleda."

Kako je rekao, neće svi odmah moći da daju doprinos.

"Severina je počeo da trenira sa ekipom tek prošle nedelje. Ne može da izdrži u visokom ritmu 90 minuta. Kalulu može da igra na svim napadačkim pozicijama. Kanute je tu više od tri nedelje. Sve je kako treba, osim golmana Jovanovića, koji je bolestan. Saldanja može da igra i špica i iza špica, mlad je, brz, voli da ima loptu kod sebe. Ne mogu da kažem kad će stići taj papir da bi bio u konkurenciji za sastav", rekao je on.

Duljaj je ocenio i da Partizan na startu Superlige ima veoma težak raspored.

"Rekao sam u klubu da će tako biti: prvo protiv TSC-a, pa sa Vojvodinom drugo kolo. Teško je igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, odličan je to tim, sa ambicioznim trenerom, koji voli da igra fudbal. Tamo je uvek bilo dosta golova. Ukoliko ne budemo imali podršku navijača, biće nam veoma teško. Po onom što sam video, ipak, znam da će ih sutra biti u velikom broju. Pozivam ih da dođu, bez njih ne možemo da ostvarimo ono što želimo", poručio je Duljaj.

image