Kup Srbije: Crvena zvezda gostuje kod tima koji je izbacio Partizan

Ekipa drugoligaša Radničkog će u Sremskoj Mitrovici posle načinjene senzacije protiv Partizana ugostiti i branioca trofeja, Crvenu zvezdu.

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održan je žreb osmine finala Kupa Srbije, a on je doneo jedan vrlo zanimljiv par. Radnički iz Sremske Mitrovice, ekipa koja je u prvoj rundi šokirala Partizana i eliminisala ih, sada će ugostiti i branioca trofeja, Crvenu zvezdu.

Šampion Srbije će u osmini finala gostovati timu iz Prve lige Srbije koji je napravio veliko iznenađenje, kada su u šesnaestini finala posle boljeg izvođenja penala uspeli da izbace Partizan i nanesu im najteži poraz u nacionalnom kupu od 2005. godine.

Osim utakmice Radnički Sremska Mitrovica - Crvena zvezda, pažnju privlači i novosadski derbi Vojvodine i Mladosti GAT. Radnički Niš će ugostiti IMT sa Novog Beograda, dok će Metalac u Gornjem Milanovcu biti domaćin Čukaričkom. Ovo su svi parovi osmine finala:

Radnički SM – Crvena zvezda
TSC – Železničar Pančevo
Metalac – Čukarički
Radnički NB – Radnik
Radnički Niš – IMT
Novi Pazar – Kolubara
Spartak – Napredak
Vojvodina – Mladost GAT

Utakmice osmine finala Kupa Srbije na programu su 9. novembra, izuzev susreta Radnički SM – Crvena zvezda, Metalac – Čukarički i Spartak ŽK – Napredak, koji će biti odigrani u naknadnim terminima u prolećnom delu sezone.