Počela Superliga: IMT neiskusno pao na debiju, Čukarički pobedio Nišlije

Odigrane su prve dve utakmice u okviru nove sezone domaćeg šampionata, a pobede su ostvarili domaći timovi

Fudbaleri Spartaka i Čukaričkog upisali su pobede u mečevima prvog kola nove sezone Superlige. Subotičani su savladali novobeogradski IMT 2:1, dok su "brđani" bili bolji od Radničkog iz Niša 2:0.

Debitanti u elitnom rangu, fudbaleri IMT-a, poveli su u Subotici iz penala već u 15. minutu, kada je prvi gol u novoj sezoni Superlige postigao Miloš Luković.

Ovaj 17-godišnjak koji se već dovodio u vezu sa brojnim stranim klubova, zatresao je mrežu udarcem iz penala, nakon što je Andrej Todoroski skrivio jedanaesterac.

Imao je IMT još svojih prilika, ali debitanti u Superligi su pokazali neiskustvo. Nekoliko odličnih šansi nisu pretvorili u gol, a to je sjajnim pogotkom sa distance kaznio Aleksa Đurasović u 43. minutu, kojim je izjednačio na 1:1.

U nastavku je takođe bilo uzbuđenja. Luka Luković je naizgled vratio IMT u vođstvo, ali je taj gol bio poništen nakon gledanja VAR snimka. Ubrzo, već u 63. minutu, Spartak je stigao i do preokreta preko Srđana Hrstića, kojim su Subotičani stigli do tri boda.

Za to vreme, Čukarički je na Banovom brdu savladao Radnički iz Niša. Muhamed Badamosi je "načeo" goste u 52. minutu, dok je Ibrahima Ndijae u finišu meča rešio pitanje pobednika. Zanimljivo, oba tima su na ovom meču protraćila najstrožu kaznu.

U devetom minutu je Čukarički dobio jedanaesterac koji Stefan Tomović nije iskoristio, pošto mu je golman Nišlija Dimitrije Stevanović odbranio udarac. I gosti su imali penal u 30. minutu, ali je Saša Marjanović pogodio samo okvir gola.

U subotu od 21.00 se igraju još dva meča u okviru prvog kola Superlige - Voždovac dočekuje Javor, a TSC ekipu Partizana.