Sport

Saša Đorđević: Srbija je jedan od favorita na Mundobasketu

Bivši selektor će na predstojećem Svetskom prvenstvu biti u ulozi rivala, na klupi selekcije Kine
Saša Đorđević: Srbija je jedan od favorita na MundobasketuGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Aleksandar Đorđević veruje da reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu može da napravi veliki uspeh. Nekadašnji selektor "orlova", koji će sada biti rival Srbiji kao predvodnik reprezentacije Kine, svestan je kvaliteta koji njegov nekadašnji tim poseduje.

Đorđevićeva Kina i Srbija Svetislava Pešića igraće 28. avgusta u Manili, ali i osam dana ranije u prijateljskom susretu u Šenženu. On obećava veliku borbu.

"Biće veoma teška utakmica. Srbija je jedan od favorita, ne samo u našoj grupi, već i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji", rekao je Đorđević.

Dok je vodio srpski tim često je koristio uzrečicu "mir u glavi, vatra u srcu". On sada to koristi i dok priča sa kineskim košarkašima.

"Izgovorena je i tim igračima, dostizanja vrhunskih rezultata bez toga ne postoji. Mora igrač da ima vatru u srcu, želja mora da postoji, ali je potrebno da glava bude puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim određenim znanjem i da ih spremim da sa tim žarom i vatrom izađu na teren. Nadam se da možemo da napredujemo svakog dana i to je cilj svih nas trenera."

Na Novom Beogradu otvoren je teren u njegovu čast i tom prilikom je razgovarao sa novinarima. Pre razgovora sa medijima obratio se deci koja su se tu okupila.

"Dabogda neko od vas obukao dres Srbije i doneo medalju. Mnogi su na ovim terenima sanjali medalje i uspehe. Neki su uspeli to zajedno sa mnom, kao i ja zajedno sa nekima od njih. Hvala svima, roditeljima, bratu, supruzi, deci. Uživajte, ovde se spremaju šampioni", zaključio je Đorđević.

image