Kraj sage - Mirotić je i zvanično u Olimpiji Milano

Crnogorski košarkaš Nikola Mirotić je zvanično postao košarkaš Olimpije iz Milana, potvrdio je italijanski klub objavom na sajtu

Ni Partizan, ni Crvena zvezda, ni PAO, ni Monako, već Olimpija Milano.

Saga oko Nikole Mirotiće i njegovog narednog kluba u karijeri napokon je završena.

Italijani su potvrdili angažman jednog od najboljih evropskih košarkaša.

Navodi se da su dve strane postigle saradnju do 2026. godine.

Mirotić je prethodno bio na pragu dolaska u Partizan, ali zbog prevelikog pritiska, nije došao u srpski tim.

Mirotić (32) je novo pojačanje popularnih "manekena" u nizu.

Pre njega u klub su stigli Dijego Flakadori, Maodo Lo, Ismael Kamagat, Aleks Pojtres, Devon Hol, Giljermo Karuzo i Đordano Bortolani.

Doskorašnji član Barselone, tokom karijere igrao je još za Milvoki, Nju Orleans, Čikago, Real Madrid i Palensiju.

Vlasnik Olimpije Milano Đorđo Armani nije krio oduševljenje zbog dolaska Nikole Mirotića u klub i poručio je da je on posebna ličnost i da je njegov dolazak poklon navijačima.

"Kad se ukazala mogućnost da Nikolu dovedemo u Milano, Leo Del Orko i ja smo jedno drugom rekli da treba da učinimo sve što je u našoj moći, poštujući naše principe, da ovu priliku pretvorimo u stvarnost. Mirotić je šampion dokazanih kvaliteta i posebna ličnost", istakao je Armani.

Vlasnik italijanske ekipe je naveo da su iz Olimpije uspeli da "osvoje" Mirotića zahvaljujući kredibilitetu koji su godinama gradili sjajnim radom na terenu i van njega.

"Njegovo dovođenje u Olimpiju je poklon koji će naši navijači ceniti i odlična prilika za ceo tim. Uvereni smo i da će se Mirotić ovde sa nama osećati kao kod kuće i da će, kao i drugi šampioni pre njega, biti srećan što je izabrao Milan."