Sport

Srbija odigrala drugi tajni meč i ostvarila drugu pobedu

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u pripremnom periodu za Svetsko prvenstvo. Iako KSS nije želeo da objavi, u javnosti se pojavio rezultat utakmice sa Poljskom
Srbija odigrala drugi tajni meč i ostvarila drugu pobedu© FIBA

"Orlovi" su pobedili reprezentaciju Poljske rezultatom 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22), a rezultat, kao i da je sama utakmica uopšte odigrana, saznali smo zahvaljujući objavi gostiju na društvenim mrežama.

Ekipa Svetislava Pešića je, podsetimo, pre nekoliko dana u Beogradu bila bolja i od Bosne i Hercegovine, ali tačan rezultat nikad nije obelodanjen.

"Izgubili smo posle borbe koju smo vodili do poslednjih minuta. Srbija je protivnik na veoma visokom nivou. Pogodili su mnogo šuteva za tri poena, odlepili su se na početku, ali smo se vratili u igru i bili konkurentni u drugom poluvremenu. Bio je to dobar test za nas", izjavio je poljski reprezentativac Mihal Mihalak.

Selektor Igor Miličić bio je zadovoljan utakmicom.

"Skok u napadu, koji nam je bio problem iz prvih mečeva je malo popravljen. Na početku su Srbi postigli nekoliko bitnih koševa, ali smo stali, borili se do kraja. Dobili smo ono što smo želeli da postignemo protiv ovako jakog rivala. Pred nama je još utakmica i treninga, što će poboljšati našu igru", rekao je Miličić.

Reprezentaciju Srbije 8. i 9. avgusta očekuju dueli sa Grčkom i Italijom na Akropolis kupu.

Svetsko prvenstvo u košarci će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

image