Sport

Moraće da potraži pomoć negde drugde - Habib Nurmagomedov odbio da trenira Ilona Maska

Nekadašnji ruski MMA borac Habib Nurmagomedov, odbio je ponudu da bude trener Ilona Maska za potencijalnu borbu protiv Marka Zakerberga, prenela je agencija TAS
Moraće da potraži pomoć negde drugde - Habib Nurmagomedov odbio da trenira Ilona MaskaGetty © Richard Heathcote

Brojne MMA legende i neki od najboljih boraca aktivno su se uključili u spektakl koji spremaju multimilijarderi Ilon Mask i Mark Zakerberg.

To ipak neće biti slučaj sa verovatno najboljim u istoriji ovog sporta - Habibom Nurmagomedovim.

Naime, ruski MMA borac, koji je u penziju otišao sa neverovatnim neporaženim učinkom (29-0), odbio je ponudu Ilona Maska da mu bude trener.

Iako je u jednom trenutku delovalo da borbe neće biti, pošto je majka Ilona Maska "ugasila vatru", utisak je da se situacija promenila.

Pripreme za "ultimat fajt" teku punom parom, što govori i podatak da se Zakerberg i Mask pripremaju sa borcima kakvi su Džordž Sent Pjer i Izrael Adesanja.

Agencija TAS prenela je informaciju da je vlasnik (između ostalog) kompanije "Iks", odnosno nekadašnjeg "Tvitera", u svoj kamp zvao Habiba Nurmagomedova za trenera.

Mask je želeo da ga "orao" priprema za borbu za Zakerbergom, ali da je ponuda odbijena.

Nije naveden tačan razlog odbijanja ponude, ali isti izvor koji je preneo tu informaciju, dodao je da na potencijalnoj borbi Zakerberga i Maska ozbiljno rade čelni ljudi UFC organizacije.

Prvi čovek najveće MMA korporacije Dena Vajt, govorio je ranije o duelu dvojice multimilijardera kao o potencijalno najgledanijem i najprofitabilnijem u istoriji čovečanstva.

"Habib je veoma ozbiljan u sportu kojem je posvetio čitav svoj život. On je čovek svojih ubeđenja i smatram da je njegova odluka da odbije takvu ponudu ispravna", rekao je Vladimir Hrijunov, sportski menadžer za TAS.

Nurmagomedov je nakon smrti svog oca Abdulmanapa, obećao da će se penzionisati posle meča sa Džastinom Geičijem.

Habib je "uspavao" Amerikanca u drugoj rundi i tako odbranio pojas u lakoj kategoriji UFC organizacije. Nakon meča, Habib se emotivno oprostio od aktivnog borenja.

Bio je u kampu i ćošku u borbi svog velikog prijatelja Islama Mahačeva, koji je preuzeo pojas lake kategorije, savladavši Aleksandera Volkanovskog. 

image