Sport

Lesor: Nisam hteo da napustim Partizan, želim da igram na Mundobasketu

Francuski košarkaš Matijas Lesor, izjavio je da radi sve što je u njegovoj moći kako bi se oporavio i učestvovao na predstojećem Mundobasketu, kao i da nije želeo da napusti Partizan
Lesor: Nisam hteo da napustim Partizan, želim da igram na Mundobasketu© ATA Images

Lesorov nastup za selekciju Francuske na Svetskom prvenstvu je pod velikim znakom pitanja.

Francuski centar muči muku sa povredom članka, ali se nada da će uspeti da se oporavi na vreme.

"Nisam ozbiljnije povređen, u pitanju je neko uganiće članka koje je možda malo jače i to je to. Napredujem malo po malo i iz nedelje u nedelju se sve bolje osećam. Imam redovne terapije kod fizioterapeuta i u trening kamp reprezentacije sam već došao povređen. Frustrirajuće je kada samo možeš da gledaš treninge i utakmice", rekao je Lesor u intervju za "SDNA".

Nekadašnji košarkaš Partizana biće u trci sa vremenom oko oporavka.

"Stvarno želim da igram na Mundobasketu, to je kratak turnir. Ipak, rokovi su kratki i zbog toga je sve dodatno teže. Učestvujem u video analizama i tokom treninga sam na rehabilitaciji."

Lesor je istakao da nije želeo da napusti Partizan, ali je situacija bila komplikovana.

"Bilo je komplikovano, nisam hteo da napustim Partizan, ali činjenica da sam otišao u Panatinaikos koji je tim sa sličnim ciljevima i uvek gleda da bude na vrhu Evrolige, pa me je motivisao i uz to potpisao druge vrhunske igrače. Znam da i u Atini može da bude luda atmosfera, pa jedva čekam da vidim OAKA Aren baš kao što je to bilo dok sam igrao za Partizan", rekao je Lesor.

Lesor je govorio i o ambicijama o NBA ligi.

"Ne budim se sa željom da igram NBA ligu. Srećan sam u Pantinaikosu. Ukoliko dobijem poziv iz NBA to je još bolje, ali moj cilj je da svakog dana budem bolji igrač i saigrač, da razumem trenera i njegov sistem. Videćemo šta će mi se otvoriti, jer zaista ni ne znam ko ima prava na mene u NBA", zaključio je Francuz.

image