Počinje EP za rukometašice, Srbija na startu protiv Švedske

Utakmicama u grupama A i B, zvanično počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice, koje se održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Srbija na teren izlazi već prvog dana, pošto se od 20.30 sastaje sa selekcijom Švedske.

Srbija u Celju već prvog dana imao veoma težak posao na startu Evropskog prvenstva.

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar, izjavio je da ima recept kako da zaustavi napad protivničke ekipe.

„Švedska je predstavnik skandinavske škole, a za ovu selekciju je značajno da igraju veoma agresivnu odbranu, što je možda malo atipično za skandinavske timove. Agresivne su u odbrani i izlaze puno, pa je naš zadatak da ne gubimo lopte na pivote i ne tražimo pasove na krila, jer ako nam to preseku, dolaze do lakih golova iz polukontri i kontri“, izjavio je selektor na konferenciji pred meč sa Švedskom.

Bregar je dodao da je najbitnije zaustaviti protivničku bekovsku liniju.

„Ipak je to skandinavska ekipa koja postiže dosta lakih golova i vrši brzu tranziciju“, rekao je selektor Srbije na konferenciji za medije pred utakmicu sa Švedskom.To znači da moramo da imamo gustinu. Oni nemaju nekog šutera spolja, a imaju individualnu brzinu, pokretljivost u napadu i fenomenalan protok lopte. Ako budemo dobri u individualnim duelima i ako zaustavimo njihovu igru dva na dva sa Blom i Lagerkvist, onda možemo da se nadamo uspehu“,rekao je selektor.

Pored Švedske, Srbija se u Celju na Evropskom prvenstvu u grupi B sastaje još sa Danskom i domaćinom Slovenijom.

Utakmica između Srbije i Švedske je na programu je u petak od 20.30 časova.