Legendarni Stoičkov poručio Dembeleu: Prevario si ljude da znaš da igraš fudbal

Čuveni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov tokom gostovanja u jednoj francuskoj emisiji žestoko je kritikovao igrača njegovog nekadašnjeg kluba Barselone - Osmana Dembelea

Dembele je pre šest godina stigao u Barselonu iz Borusije Dortmund za 140 miliona evra, ali nikada nije opravdao uloženi novac, uprkos talentu koji ima. Katalonski klub je morao da mu obezbedi seanse odvikavanja od video igrica koje bi po čitavu noć igrao, zbog čega nije mogao da ustaje ujutro i dolazi na treninge.

Zbog loše ishrane je imao često problema sa telom i formom, pa se lako povređivao. Sada želi po svaku cenu da potpiše za Pari Sen Žermen, iako se čelnici Barse tome protive.

"Dembele je za četiri i po godine završio 20 utakmica. Za četiri i po godine! U moje vreme bi mi čistio kopačke. Osman je 108 utakmica bio povređen, dao je 18 golova i 16 asistencija. Oprostite, 140 miliona evra plus bonusi...", rekao je Stoičkov.

Hristo Stoičkov je za Barselonu igrao od 1990. do 1995. i od 1996. do 1998. godine. Na 214 utakmica je postigao 108 golova. Osvojio je pet titula prvaka Španije, dva domaća kupa i četiri superkupa, Ligu šampiona i Kup pobednika kupova, kao i dva Superkupa.

Legendarni Bugarin se prisetio kako se 1990. godine pripremao da pređe iz CSKA Sofije u Barselonu, u kojoj će par godina potom postati najbolji evropski fudbaler.

"Ja sam učio šta Barselona predstavlja. Čitao sam o erama svih najvećih fudbalera u klupskoj istoriji. Znao sam istoriju Barse. A ti? Ti nikada nećeš shvatiti što je Barselona, to ti kaže Hristo Stoičkov. Ako ne želiš da ostaneš u Barseloni, barem nemoj da sramotiš ovaj grb. Reci da ne želiš da budeš ovde. Zahvali se, baci dres i idi. Prevario si ljude da znaš da igraš fudbal", poručio je Stoičkov.