Ančeloti nahvalio Murinja: Poznajem ga, Roma ga je promenila

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti imao je lepe reči za svog kolegu Žozea Murinja u novoj knjizi o slavnom Portugalcu.

Žoze Murinjo je prošlog leta postao trener Rome, sa kojom je odmah u prvoj sezoni uspeo da napravi veliki uspeh i osvoji Ligu konferencije. To je prvi evropski trofej koji je neki italijanski klub osvojio još od Intera u Ligi šampiona 2010. godine, kada je Murinjo sedeo na klupi „nerazura“.

A veličinu portugalskog stručnjaka sada je dodatno potvrdio i Karlo Ančeloti. Trener Real Madrida je imao lepe reči za Žozea u knjizi Ivana Zacaronija „Postajati Murinjo“.

Ančeloti je u toj knjizi pohvalio svog trofejnog kolegu i prokomentarisao njegovu odluku da posle neuspeha u Totenhemu sedne na klupu rimskog velikana.

„Poznajem Žozea dugi niz godina i verujem da ga je Roma promenila. Taj spoj sa 'vučicom' je savršen brak za njega i Romu. On je velikan svetskog fudbala. Znam u čemu se nije promenio, a to su njegova iskrenost i inteligencija koje se nisu menjale“, bile su Ančelotijeve reči.

Otkako je Murinjo postao trener Rome, vodio je ekipu na 73 utakmice. U novoj sezoni su na četvrtom mestu u Seriji A, pošto posle 12 kola maju 25 bodova. Naredni meč „vučice“ biće u velikom rimskom derbiju protiv Lacija.