Sport

Milutinov: Nemoguće je zameniti Jokića, ali pokušaću da popunim tu prazninu

Srpski centar Nikola Milutinov izjavio je da selekcija Srbije ima mesta za napredak, ali da je bitno i lepo bilo pobediti Grčku na Akropolj kupu
Milutinov: Nemoguće je zameniti Jokića, ali pokušaću da popunim tu prazninu© ATA Images

Srbija je na otvaranju prijateljskog turnira u Atini, savladala domaću selekciju sa 81:74.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima "orlova" bio je Nikola Milutinov.

Nekadašnji centar Partizana i CSKA, a od nedavno ponovo član Olimpijakosa, zabeležio je dabl-dabl učinak od 14 poena i 12 skokova.

"To mi je posao, da hvatam lopte i da poentiram, tako da sam se trudio koliko sam mogao. Ponovo sam počeo utakmicu kao startni centar, u tome imam iskustva, ali bih bio mnogo srećniji da je Jokić ovde. Ipak, tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, mada je nemoguće njega zameniti", rekao je Milutinov za grčke medije.

Srpski centar istakao je značaj pobede nad selekcijom Grčke.

"Uvek je lepo kad se pobedi, čak iako je u pitanju prijateljska utakmica. Za nas ovo je bila prilika da vidimo gde smo u ovom trenutku. Možemo još mnogo da napredujemo, kako u fizičkom, tako i u košarkaškom smislu. Pred nama je još rada i razgovora do početka Svetskog prvenstva."

Uporedio je Milutinov situaciju u kojoj se nalaze i Srbija i Grčka pred Mundobasket, odnosno to što neće biti Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

"Uvek je teško igrati bez igrača poput Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, jer je njihovo odsustvo nemoguće nadoknaditi. Ali tako stoje stvari i moramo poštovati njihove odluke. Ne možemo gledati unazad, samo napred. Igrači koji su ovde moraju da odrade svoj posao najbolje što mogu. Imamo Bogdanovića. On je naš lider i najvažniji igrač u napadu", rekao je Nikola.

Za kraj, Milutinov je pričao o ambicijama "orlova".

"Naš glavni cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre, ali to će biti veoma teško, put je dug. Moramo biti skromni, da idemo korak po korak do tada. Mnogo je opasnih i dobrih timova na Svetskom prvenstvu. Ne mogu da izdvojim favorita, ali mi sigurno nismo jedan od favorita", zaključio je srpski igrač.

image