Sport

Pešić zadovoljan i posle poraza: Protiv Grčke sjajno, a sada...

Selektor "orlova" nije bio nezadovoljan nakon poraza u Atini, ali je naveo da su naši košarkaši imali više grešaka nego u prvoj utakmici sa Grčkom
Pešić zadovoljan i posle poraza: Protiv Grčke sjajno, a sada...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Svetislav Pešić izjavio je da su Srbiji potrebni mečevi poput ovog sa Italijom na Akropolis kupu, kako bi se što bolje spremila za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim poražen je od "azura" 89:88 u Atini, uprkos tome što je imao prednost od 17 poena.

"Veoma dobra utakmica oba tima, mislim da je ovo dobra priprema za Mundobasket, bila nam je potrebna utakmica sa timom koji je iskusan i ima kontinuitet jer igraju tri godine zajedno", počeo je Pešić konferenciju za medije.

Italijani očigledno ne leže ovoj generaciji košarkaša, koji su zabeležili i treći neuspeh u poslednjih nekoliko godina.

"Imali smo mnogo uspona i padova, od odličnih do veoma loših odluka koje su dovele do gubitka kontinuiteta u odbrani pre svega. Ovo nije izgovor, ali pričali smo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj i veoma je bitno to za nas kako bismo se organizovali. Protiv Grčke je bilo sjajno, a sada 23 poena Italije. Odlično smo igrali juče, a sada nema izgovora, dali smo sve od sebe juče i pogotovo energetski i večeras to nismo imali tokom svih 40 minuta", istakao je selektor.

On je dodao da odbrana u situacijama "jedan na jedan" nije bila odrađena na pravi način.

"Nismo ih zaustavili. Italija duže igra zajedno, pa su maltene automatski nalazili ekstra pas i šut za tri poena."

Ipak, na kraju, Kari može da bude zadovoljan jakom proverom u ovoj fazi priprema.

"Napeta utakmica sa Italijom koju smo odigrali i imali smo dobre odluke na kraju, otvorene šuteve koje nismo dali, a sada je važno da mi nismo odustali i pronašli rešenje i na kraju imali situaciju da smo mogli i da pobedimo. Važno je da imamo jedan meč kao ovaj, velika borba, intenzitet, to je važno za naš tim", zaključio je Pešić.

image