Sport

Konačno Kejn napada trofej - pao dogovor između Bajerna i Totenhema

Fudbalski klub Totenhem pristao je da proda Bajernu kapitena londonskog kluba i engleske reprezentacije Harija Kejna za nešto više od 100 miliona evra
Konačno Kejn napada trofej - pao dogovor između Bajerna i TotenhemaGetty © Charlie Crowhurst

Predstavnici Bajerna i Totenhema su pregovarali nedeljama u vezi sa transferom kapitena engleske reprezentacije, a klub iz londona je odbio nekoliko ponuda šampiona Bundeslige.

Kejn je nedavno poručio predstavnima dva kluba da se dogovore do početka Premijer lige, odnosno do narednog vikenda i da će, ukoliko do dogovora ne dođe, ostati u Totenhemu.

"Totenhem je morao da prihvati ovu ponudu, jer bi u suprotnom mogao da izgubi Kejna na kraju naredne sezone bez obeštećenja. Totenhem je na kraju pristao da proda Kejna za nešto više od 100 miliona evra. Konačnu reč o transferu daće Kejn koji će uskoro doneti odluku da li će da prihvati ponudu Bajerna. On je ranije više puta izjavljivao da bi voleo da nastavi karijeru u klubu iz Minhena, tako da se očekuje da Kejn uskoro bude predstavljen kao novo pojačanje Bajerna", navodi "Atletik", koji se poziva na više izvora u Nemačkoj.

Kejn (30) je član Totenhema od 2004. godine, za koji je odigrao 435 utakmica i postigao 280 golova.

image