Sport

Katastrofa Partizana u Azerbejdžanu: Jovanović odbranio penal, Sabah za četiri minuta dao dva gola

Crno-beli nisu pokazali ništa vredno boljeg rezultata, a da među stativima nisu imali raspoloženog golmana, pitanje je koliko ubedljiviji rezultat bi ostvario domaći tim
Katastrofa Partizana u Azerbejdžanu: Jovanović odbranio penal, Sabah za četiri minuta dao dva gola© FK Partizan / Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana su otišli u Azerbejdžan na startu svog puta u kvalifikacijama za Ligu konferencije ne bi li se vratili sa što povoljnijim rezultatom, ali su umesto toga dobili ozbiljan šamar.

Crno-beli su u lošem meču izgubili 2:0 od domaćeg Sabaha, kluba osnovanog 2017. godine, koji je za četiri minuta stigao do velike prednosti pred revanš u Beogradu.

Partizan je od starta meča bio u podređenom položaju, ali ako su se u prvom poluvremenu i nekako držali, u drugom je sve došlo na naplatu. Pokušavao je golman Jovanović da održi crno-bele u igri, ređale su se njegove odbrane, a nije bilo dovoljno ni što je u 69. minutu odbranio penal.

Nakon što ga je Severina skrivio, Jovanović je odlično "pročitao" udarac Isaijeva. I umesto da to bude veliki impuls crno-belima, posle samo pet minuta od odbranjenog penala rezultat na semaforu je pokazivao 2:0.

Već posle kornera koji je usledio nakon odbranjenog penala, Bojan Letić je majstorski šutirao pod prečku gola Partizana, tamo gde se udarac ne brani, a samo četiri minuta kasnije je i Isaijev uspeo da zatrese mrežu nakon smušene reakcije odbrane gostiju.

Da su domaćini dominirali pokazuje i osam šuteva u okvir gola Partizana, koji na drugoj strani nije mogao mnogo više od tek poneke polušanse - jednu takvu imao je Mateus Saldanja, ali sveukupno je to bila izuzetno "mršava" partija crno-belih.

Partizan je dobio ozbiljan šamar na startu evropske sezone i sada će u Beogradu 17. avgusta morati da naprave veliki preokret ne bi li im šansa za evropsku jesen isparila već na prvom letnjem koraku.

  • 10. avg 2023 • 19:58

    19:58

    Kraj utakmice!

    Sabah - Partizan 2:0!

    Jako loša utakmica crno-belih u Azerbejdžanu, čeka ih težak posao u Beogradu za sedam dana.

  • 19:50

    Šest minuta nadoknade

    Toliko je još vremena ostalo za Partizan da pokuša da makar ublaži poraz pred revanš.

  • 19:43

    83' - Izlazi Saldanja iz igre

    Menja Igor Duljaj ponovo, sada je na terenu Nemanja Nikolić.

  • 19:33

    74' - Gol, 2:0 za Sabah!

    Vinsent Til je centrirao sa leve strane, a tamo Alaskarov je možda malo dirao loptu i ona odlazi u mrežu gola Partizana. Ponovo loša reakcija odbrane Partizana, Antić je tamo olako pustio igrača ispred sebe.

  • 19:30

    70' - Gol, Sabah vodi 1:0!

    Odbranio je Jovanović penal pre samo minut, ali razoran udarac Bojana Letića sa distance nikako nije mogao!

    Momak iz Brčka je pogodio sa 18 metara pod prečku, u sam ugao gola Partizana, ovakav udarac se ne brani!

  • 19:28

    69' - Jovanović brani penal Isaijevu!

    Jovanović je bez dileme igrač utakmice, golmana Partizana je "pročitao" Isaijeva.

    Sabah nikako ne uspeva da stigne do gola, ostaje 0:0!

  • 19:27

    68' - Penal za Sabah!

    Severina je napravio start nad igračem Sabaha, potpuno nepotrebno!

    Faulirao je tamo Bojana Letića, momka rođenog u Brčkom.

  • 19:26

    66' - Tri izmene u Partizanu

    Duljaj je rešio da menja.

    Iz igre su izašli Belić, Filipović i Kanute.

    Na terenu su Šćekić, Stojković i Pantić. Sada će Pantić na mesto Natha, a Izraelac nazad u centralni deo veznog reda.

  • 19:15

    55' - Kraj za Kalulua, tu je Natho

    Evo i prve izmene u Partizanu, čekao se ulazak Bibarsa Natha da "poveže" redove crno-belih. Menja Alda Kalulua, koji se nije dobro pokazao u Azerbejdžanu.

  • 19:13

    53' - Opet Jovanović spasava Partizan

    Margarita je posle driblinga imao previše prostora, namestio se da šutira sa oko 18 metara levom nogom, ali lepa odbrana Jovanovića koji je ostavljen na vetrometini. Golman crno-belih je najzaslužniji što je rezultat i dalje 0:0.

image