Katastrofa Partizana u Azerbejdžanu: Jovanović odbranio penal, Sabah za četiri minuta dao dva gola

Crno-beli nisu pokazali ništa vredno boljeg rezultata, a da među stativima nisu imali raspoloženog golmana, pitanje je koliko ubedljiviji rezultat bi ostvario domaći tim

Fudbaleri Partizana su otišli u Azerbejdžan na startu svog puta u kvalifikacijama za Ligu konferencije ne bi li se vratili sa što povoljnijim rezultatom, ali su umesto toga dobili ozbiljan šamar.

Crno-beli su u lošem meču izgubili 2:0 od domaćeg Sabaha, kluba osnovanog 2017. godine, koji je za četiri minuta stigao do velike prednosti pred revanš u Beogradu.

Partizan je od starta meča bio u podređenom položaju, ali ako su se u prvom poluvremenu i nekako držali, u drugom je sve došlo na naplatu. Pokušavao je golman Jovanović da održi crno-bele u igri, ređale su se njegove odbrane, a nije bilo dovoljno ni što je u 69. minutu odbranio penal.

Nakon što ga je Severina skrivio, Jovanović je odlično "pročitao" udarac Isaijeva. I umesto da to bude veliki impuls crno-belima, posle samo pet minuta od odbranjenog penala rezultat na semaforu je pokazivao 2:0.

Već posle kornera koji je usledio nakon odbranjenog penala, Bojan Letić je majstorski šutirao pod prečku gola Partizana, tamo gde se udarac ne brani, a samo četiri minuta kasnije je i Isaijev uspeo da zatrese mrežu nakon smušene reakcije odbrane gostiju.

Da su domaćini dominirali pokazuje i osam šuteva u okvir gola Partizana, koji na drugoj strani nije mogao mnogo više od tek poneke polušanse - jednu takvu imao je Mateus Saldanja, ali sveukupno je to bila izuzetno "mršava" partija crno-belih.

Partizan je dobio ozbiljan šamar na startu evropske sezone i sada će u Beogradu 17. avgusta morati da naprave veliki preokret ne bi li im šansa za evropsku jesen isparila već na prvom letnjem koraku.

10. avg 2023 • 19:58

Kraj utakmice!

Sabah - Partizan 2:0!

Jako loša utakmica crno-belih u Azerbejdžanu, čeka ih težak posao u Beogradu za sedam dana.

Šest minuta nadoknade

Toliko je još vremena ostalo za Partizan da pokuša da makar ublaži poraz pred revanš.

83' - Izlazi Saldanja iz igre

Menja Igor Duljaj ponovo, sada je na terenu Nemanja Nikolić.

74' - Gol, 2:0 za Sabah!

Vinsent Til je centrirao sa leve strane, a tamo Alaskarov je možda malo dirao loptu i ona odlazi u mrežu gola Partizana. Ponovo loša reakcija odbrane Partizana, Antić je tamo olako pustio igrača ispred sebe.

70' - Gol, Sabah vodi 1:0!

Odbranio je Jovanović penal pre samo minut, ali razoran udarac Bojana Letića sa distance nikako nije mogao!

Momak iz Brčka je pogodio sa 18 metara pod prečku, u sam ugao gola Partizana, ovakav udarac se ne brani!

69' - Jovanović brani penal Isaijevu!

Jovanović je bez dileme igrač utakmice, golmana Partizana je "pročitao" Isaijeva.

Sabah nikako ne uspeva da stigne do gola, ostaje 0:0!

68' - Penal za Sabah!

Severina je napravio start nad igračem Sabaha, potpuno nepotrebno!

Faulirao je tamo Bojana Letića, momka rođenog u Brčkom.

66' - Tri izmene u Partizanu

Duljaj je rešio da menja.

Iz igre su izašli Belić, Filipović i Kanute.

Na terenu su Šćekić, Stojković i Pantić. Sada će Pantić na mesto Natha, a Izraelac nazad u centralni deo veznog reda.

55' - Kraj za Kalulua, tu je Natho

Evo i prve izmene u Partizanu, čekao se ulazak Bibarsa Natha da "poveže" redove crno-belih. Menja Alda Kalulua, koji se nije dobro pokazao u Azerbejdžanu.

53' - Opet Jovanović spasava Partizan

Margarita je posle driblinga imao previše prostora, namestio se da šutira sa oko 18 metara levom nogom, ali lepa odbrana Jovanovića koji je ostavljen na vetrometini. Golman crno-belih je najzaslužniji što je rezultat i dalje 0:0.

48' - Nurijev je "morao" da postigne gol!

Neverovatno, ali Partizan se odbranio posle još jednog opasnog napada igrača Sabaha. Nurijev je bio u velikoj šansi za gol, izašao je pred Jovanovića, oklevao, hteo da lobuje, ali je na kraju dva puta pogodio Svetozara Markovića i lopta odlazi u korner.

Počelo je drugo poluvreme

Još uvek bez izmena, Partizan u istom sastavu nastavlja meč.

Kraj prvog poluvremena - 0:0

Loša igra Partizana u prvih 45 minuta. Sabah je bio bolji, stvorili su Azeri više prilika pred golom rivala, dok je Partizan u napadu bezidejan, spor i trom, pa ostaje da se vidi šta će Igor Duljaj promeniti u 15-minutnoj pauzi.

45+3' - Jovanović spasava Partizan dva puta

neverovatno kako sada Sabah nije stigao do vođstva. Posle kornera sa leve strane, Nurijev je glavom šutirao sa pet metara, a golman Partizana uspeva da izvuče loptu "iz gola" žargonski rečeno, da bi potom odbrani šut Kristijana nakon odbitka.

Ovo je bilo daleko najopasnije što smo videli pred golom Partizana.

27' - Poništen gol Apeha

Nigerijac je zatreaso mrežu Partizana, ali je bio bar dva metra u ofsajdu i sudije nisu imale dilemu. Poništen je taj pogodak iz očiglednih razloga.

18' - Opasna šansa za Sabah

Til je šutirao, imao je Luksemburžanin dosta prostora u šesnaestercu Partizana, ali je srećom Jovanović bio na pravom mestu da uhvati taj udarac.

15' - Najbolji napad Partizana

Mateus Saldanja je asistirao Severini koji je probio po desnoj strani, išao je pravo ka golu, ali je bio pod pritiskom jednog igrača, a onda pre njegovog eventualnog udarca, drugi defanzivac Sabaha je u poslednji čas izbio loptu.

8' - Najbolja šansa Sabaha do sada

Bojan Letić je probio po levoj strani i lepo centrirao, Opeha je lopta prebacila zamalo, a jedan od igrača Sabaha na drugoj stativi nije uspeo da precizno šutira.

4' - Žuti karton za Belića

Odmah javna opomena pri prvom faulu nekog od igrača Partizana. Bio je to start na ivici šesnaesterca. Iako jeste bio faul, utisak je da je žuti karton preoštra kazna za vezistu crno-belih.

3' - Prvi preti Margarita

Fudbaler Sabaha je uputio udarac sa distance, levom nogom, bilo je to i pomalo opasno, ali ipak preko gola Jovanovića.

Počela je utakmica!

Partizan ima prvi napad na utakmici protiv kluba koji je osnovan tek 2017. godine.

Poznat je sastav Partizana!

Igor Duljaj se odlučio za sledećih 11 igrača:

Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Severina, Kalulu, Menig - Saldanja.

Dakle, u prvoj postavi nema Bibarsa Natha, dok je Filipović na desnom beku dobio prednost u odnosu na Aranđela Stojkovića.