Sport

Barselona ima samo 13 registrovanih igrača, a sezona im počinje u nedelju

Katalonci će morati da u narednim danima sve papirološki završe i potvrde prodaju dvojice igrača, čime bi se stekli uslovi za registraciju nekolicine prvotimaca
Barselona ima samo 13 registrovanih igrača, a sezona im počinje u nedeljuGetty © Eric Alonso / Stringer

Fudbalski klub Barselona ima trenutno 13 registrovanih igrača, pošto katalonski klub još nije dobio dozvolu La Lige da registruje pojačanja, koje je doveo u letnjem prelaznom roku, prenose španski mediji.

Primera počinje narednog vikenda, a Barselona u nedelju u prvom kolu gostuje ekipi Hetafea.

Katalonci će uskoro potvrditi da su njihov klub napustili Usman Dembele i Frank Kesi. Odlasci ove dvojice igrača omogućiće Barseloni da završi proces prijavljivanja igrača za novu sezonu, jer će prodajom Dembelea i Kesija da se "oslobodi" deo novca iz budžeta za plate.

Zvaničnu registraciju za Barselonu čekaju Injigo Martinez, Ilkaj Gundogan, Oriol Romelu, Ronald Arauho, Alehandro Balde, Markos Alonso, Serđi Roberto, Ignasi Krag i Eze Abde.

Na spisku registrovanih fudbalera nalaze se Mark-Andre ter Štegen, Žil Kunde, Erik Garsija, Andreas Kristensen, Pedri Gonzales, Gavi, Frenki de Jong, Feran Tores, Ansu Fati, Rafinja, Robert Levandovski, dok Klemon Lengle i Serhio Dest neće biti na listi prvog tima.

image