Sport

Saga je konačno gotova – Hari Kejn prelazi u Bajern

Posle više meseci spekulacija, različitih ponuda i teških pregovora, jedna od najvećih transfer saga ovog leta dobila je svoj epilog
Saga je konačno gotova – Hari Kejn prelazi u Bajern© Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Hari Kejn će posle skoro 20 godina napustiti Totenhem i preći u minhenski Bajern, potvrdio je dobro poznati fudbalski insajder Fabricio Romano.

Kapiten će napustiti "pevce" pošto je prethodno postignut dogovor klubova oko obeštećenja, a onda je i on dao "zeleno svetlo" za transfer.

Romano je potvrdio da će Totenhem će dobiti fiksnu naknadu od 100 miliona evra plus paket bonusa do 20 miliona evra.

Tridesetogodišnji napadač će potpisati četvorogodišnji ugovor, a tokom dana će doputovati u Nemačku.

Kejn je od 2004. u klubu iz Londona, u seniorski sastav uvršten je 2009, ali i pored sjajnog golgeterskog učinka nije osvojio nijedan pehar u karijeri.

On je u nekoliko navrata bio na izlaznim vratima kluba, ali je ipak ostajao u nameri da dođe do trofeja u voljenom dresu.

Iskusni fudbaler je prošle sezone postigao 30 golova u 38 utakmica Premijer lige uz tri asistencije, došavši do druge pozicije na večnoj-rang listi sa 213 pogodaka. Međutim, neće moći da obori rekord legendarnog Alana Širera koji će ostati najbolji strelac engleskog fudbala sa 260 golova.

S druge strane, Bavarci su ovim potezom potvrdili da žele da se vrate u sam vrh evropskog fudbala, što je izjavio i trener Tomas Tuhel.

Bajern je u prošloj sezoni osvojio "samo" domaći šampionat, a i bez njega je vrlo lako mogao da ostane jer je Borusija Dortmund u poslednjem kolu imala sve u svojim rukama. U Ligi šampiona završio je učešće u četvrtfinalu, baš kao i u Kupu Nemačke.

Na "Alijanc arenu" već su stigli Kim Min-Dže, Konrad Lajmer i Rafael Gereiro, dok su otišli Lukas Ernandez, Sadio Mane, Marsel Sabicer, Jan Zomer, Aleksander Nibel i Žoao Kanselo.

Bundesliga počinje 18. avgusta, a Bajern će u prvom kolu igrati protiv Verdera u Bremenu.

image