Nastavlja se rasulo u košarkaškoj reprezentaciji BiH

Godinama se "zmajevi" suočavaju sa finansijskim problemima, zbog njih su i propuštali takmičenja, ali se u tamošnjoj košarci izgleda ništa ne menja

Košarkaši Bosne i Hercegovine još jednom su apelovali da nemaju adekvatne uslove kada nastupaju za nacionalni tim.

Jusuf Nurkić, najveća zvezda BiH, pojavio se pred medijima i otkrio sa čime se reprezentativci suočavaju pred kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

"Okupili smo se svi kako bi poslali snažnu poruku. Poslednjih 30 godina prolazimo iste probleme. Od uslova moramo krenuti. Imamo velike probleme svake godine. Mi ne možemo da dobijemo osnovne stvari, nemamo kome da se obratimo", počeo je Nurkić.

"Pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Moramo da razmišljamo kako ćemo porodice da smestimo. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi. Idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Nemamo kondicionog trenera. Da deci koja u budućnosti žele nastupati za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlaziće da igraju za druge reprezentacije."

Njegov saigrač i član Real Madrida Džanan Musa potvrdio je da ovakva situacija nije novost.

"Stvari koje je Jusuf rekao su stvari koje mi svi znamo. Stvari koje se moraju odmah rešiti. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama."

"Bitno je da Savez stane iza nas. Dok druge selekcije imaju po 9, 10 pripremnih utakmica, mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno. Ne radimo dovoljno dobar posao i ne radimo na vreme sve što je u vezi sa pripremnim utakmicama i putovanjima", rekao je Musa.

Podsetimo, Bosna i Hercegovina je obezbedila plasman na Evrobasket prošle godine, ali je malo nedostajalo da tim ne putuje na takmičenje zbog nedostatka sredstava. Tada je vlada BiH uplatila 150.000 konvertibilnih maraka i reprezentacija je ipak upisala nastup u Kelnu.

Kvalifikacioni turnir u Poljskoj na programu je od 13. do 20. avgusta.

Reprezentacija BiH igra u grupi B sa selekcijama Portugalije, Mađarske i domaćina Poljske.