Sport

Izabran najružniji stadion u Evropi, zagrebački "Maksimir" na trećem mestu

Na najružnijem stadionu igra Empoli, tvrdi specijalizovana agencija
Izabran najružniji stadion u Evropi, zagrebački "Maksimir" na trećem mestuGetty © Matthew Lewis / Stringer

Prema straživanju agencije "Mani" na osnovu recenzija na platformama poput Gugla, stadion Maksimir u Zagrebu je proglašen za treći najružniji u Evropi.

Maksimir službeno može da primi 24.851 gledalaca, a nakon zemljotresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva.

Na prvom mestu ovog neslavnog i zanimljivog izbora nalazi se stadion "Karlo Kasteljani", na kom svoje utakmice u Seriji A igra italijanski Empoli. Reč je o zdanju na koje stane 16.800 gledalaca i čije su tribine potpuno razdvojene i prilično udaljene od terena zbog atletske staze.

Drugi najružniji stadion je "Balaidos" u Vigu, na kom svoje utakmice igra Selta. Španski klub je počeo da radi na sređivanju stadiona, pa su izgrađene nove tribine. Selta je izgradila istočnu tribinu, koja je otvorena u junu protiv Barselone, a troškovi rekonstrukcije su povećani sa 30 na 50 miliona evra. Ostalo je još da se završi zapadna tribina.

U pet najružnijih se nalaze još i stadion "Kralj Boduen" u Briselu, kapaciteta 50 hiljada gledalaca, te Hetafeov stadion "Koloseum Alfonso Perez", na koji stane 17 hiljada gledalaca.

image