Sport

Bivši košarkaš Zvezde preminuo u 26. godini - osvojio titulu, pa mu otkrili tumor

Nekadašnji član juniorskog tima KK Crvena zvezda Ivan Ćorović izgubio je borbu sa opakom bolešću, koja mu je bila ustanovljena pre nekoliko godina
Bivši košarkaš Zvezde preminuo u 26. godini - osvojio titulu, pa mu otkrili tumor© FIBA

Mladi košarkaš Ivan Ćorović preminuo je u 26. godini nakon duge borbe sa karcinomom, a vest o njegovoj smrti objavili su crnogorski mediji.

Ćorović je nastupao za tamošnju juniorsku reprezentaciju, a svojevremeno je bio i kapiten juniorskog tima KK Crvena zvezda.

U redovima beogradskih crveno-belih bio je veliki talenat, a čak osam meseci je igrao sa tumorom na kolenu, ne znajući za taj problem. Bio je prvak Srbije u juniorskom uzrastu, a upravo taj trofej osvojio je misleći da se radi samo o hematomu.

"Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde", govorio je Ćorović svojevremeno za "Vijesti".

"Govorili su da je hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio sam juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život", otkriva tešku priču.

Ćorović se najpre lečio hemoterapijama, a u životnoj ispovesti iz 2020. godine je govorio i o operacijama i svemu što je prošao nakon što je morao da ostavi košarku. Nakon svega je upisao i Mašinski fakultet, a vest o njegovoj smrti potresla je sve ljubitelje košarke u regionu.

Sahrana Ivana Ćorovića obaviće se 13. avgusta u 15.00 časova u Pošćenju u Šavniku.

image