Sport

Pol šokirao Alkaraza u Torontu

Prekinut je niz od 16 uzastopnih pobeda najboljeg tenisera na svetu
Pol šokirao Alkaraza u TorontuGetty © Vaughn Ridley / Stringer

Karlos Alkaraz doživeo je šokantan poraz i učešće na mastersu u Torontu završio u četvrtfinalu.

Alkaraza je zaustavio zahuktali Amerikanac Tomi Pol, posle skoro dva i po sata igre – 6:3, 4:6, 6:3.

Mladi Španac nije uspeo da se potpuno fizički i mentalno oporavi posle osvajanja Vimbldona, ali i nastupa na Hopman kupu, pa je od početka turnira delovao nesigurno.

Uspeo je da prođe prve dve prepreke (Bena Šeltona i Huberta Hurkača), ali je potom naleteo na veoma raspoloženog Amerikanca.

Već na startu meča Pol mu je oduzeo servis, još jednim brejkom je potvrdio osvajanje prvog seta, nakon čega se desilo nešto što ne viđamo često u Karlitosovim mečevima.

Pobesneo je i bacio reket ka svojoj klupi, ali za to nije dobio ni opomenu.

Izbacio je negativnu energiju, u drugom setu odigrao i jedan od najboljih udaraca u sezoni, kada je u šestom gemu kroz noge pogodio viner, te uspeo da dođe do izjednačenja.

Međutim, to nije poremetilo Tomija, koji je serijom od tri gema završio meč i došao do drugog trijumfa nad Špancem u karijeri.

Alkaraz je i pored poraza osvojio nove bodove i od ponedeljka će imati 600 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Novaka Đokovića.

Što se Amerikanca tiče, on je došao nadomak Top 10 na svetu, a u borbi za prvo masters finale boriće se sa Janikom Sinerom, koji je u tri seta eliminisao Gaela Monfisa.

U drugom polufinalu sastaju se Alehandro Davidovič-Fokina i Aleks de Minor.

Momak iz Mursije sada se seli u Sinsinati, gde će učestvovati na poslednjem mastersu pred Ju-Es open, na kojem brani grend slem titulu.

image