Novak se vraća u Ameriku – paklen žreb za Đokovića u Sinsinatiju

Najbolji srpski sportista vraća se na teren posle mesec dana pauze i odigraće prvi turnir još od Vimbldona

Novak Đoković nastupiće naredne sedmice na mastersu u Sinsinatiju, gde će biti postavljen za drugog nosioca.

Đoković će zaigrati prvi put posle izgubljenog finala Vimbldona sredinom prošlog meseca, kada je od njega bio bolji Karlos Alkaraz u pet setova.

Takođe, svetski "broj 2" vraća se na američki kontinent pošto mu prethodne sezone nije bilo dozvoljeno takmičenje kao nevakcinisanom strancu.

U noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu obavljen je žreb u Ohaju i čini se da je srpski predstavnik mogao i bolje da prođe.

Đoković će u prvoj rundi biti slobodan, posle toga ga očekuje duel sa pobednikom meča Tomas Ečeveri – Alehandro Davidovič-Fokina.

Španac je u odličnoj formi, plasirao se u polufinale mastersa u Torontu, ali ni Urugvajac nije bez šansi u tom susretu.

Ukoliko savlada prvu prepreku, najverovatnije će u trećoj rundi ići na Kamerona Norija iz Velike Britanije, dok od četvrtfinala posao postaje znatno teži.

U toj fazi takmičenja mogao bi da se sastane sa Janikom Sinerom. Italijan igra sjajno ove sezone i jasno je da će u budućnosti biti osvajač grend slem turnira.

Sada ima veliku šansu da u Kanadi dođe do prvog pehara iz serije 1.000, gde je peti put ove sezone obezbedio polufinale mastersa.

Projektovano polufinale Novaku donosi Danila Medvedeva ili Holgera Runea, dok drugu polovinu kostura predvode Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas, Kasper Rud...

Zanimljivo je da će Novak ove godine igrati i dubl u Sinsinatiju, a partner će mu biti reprezentativni kolega Nikola Ćaćić.

Od ostalih srpskih predstavnika, nastupiće samo Miomir Kecmanović, koji će imati težak posao na startu. Žrebom je odlučeno da mu protivnik bude Tomi Pol, Amerikanac koji je pobedio spomenutog Alkaraza i došao nadomak Top 10 na ATP rang-listi.

Turnir u saveznoj državi Ohajo startuje 13. avgusta i tradicionalno predstavlja svojevrsnu najavu za Ju-Es open, poslednji grend slem sezone.

Sinsinati je poslednji masters koji je Novak osvojio – to mu je pošlo za rukom 2018. godine, a potom je to učinio i 2020. godine.

Ju-Es open na programu je od 28. avgusta do 11. septembra i igra se za nagradni fond od 65 miliona dolara.