Sport

Nezaustavljivi Mesi i ružičasta renesansa Intera

Nastavljena je bajka najboljeg fudbalera svih vremena koji se preporodio od dolaska na Floridu
Nezaustavljivi Mesi i ružičasta renesansa InteraGetty © Hector Vivas / Stringer

Fudbaleri Itera iz Majamija plasirali su se u polufinale KONKAKAF Liga kupa ubedljivom pobedom nad Šarlotom – 4:0 (2:0).

Inter je ostvario novu pobedu predvođen Lionelom Mesijem, koji je i na petom uzastopnom meču od dolaska u klub pronašao put do mreže.

Postao je prvi igrač u istoriji američkog fudbala koji je postigao osam pogodaka na prvi pet mečeva i pokrenuo ružičastu renesansu kluba koji je bio jedan od najslabijih u MLS ligi.

Interu je potreban još samo jedan trijumf za plasman u KONKAKAF Ligu šampiona što je pre početka sezone bilo nezamislivo, a dva za prvi trofej u istoriji kluba osnovanog u januaru 2018. godine.

Momak iz Rosarija je u 86. minutu pokrenuo akciju sa sredine terena i potom iskoristio asistenciju Leonarda Kampane, čime je postavio konačan rezultat.

Pre njega su golove za domaći tim u Fort Loderdejlu dali Džozef Martinez iz penala u 12. minutu, Robert Tejlor u 32, odnosno Adilson Malanda koji je postigao auto-gol.

U startnoj postavi tima koji vodi Herardo Tata Martino, pored Mesija, bili su i Đordi Alba i Serđi Buskets.

Inter Majami će u polufinalu Liga kupa igrati protiv Filadelfije Junion.

Kada je reč o MLS ligi, najjačem američkom takmičenju u kojem je klub sa Floride zakucan za dno tabele Istočne konferencije, Argentinac i drugovi nastavljaju takmičenje 27. avgusta, na gostovanju kod Njujork Red Bulsa.

image