Sport

Italija preskočila Srbiju - "orlovi" još niže na listi favorita na Mundobasketu

Košarkaška reprezentacija Srbije, dodatno je pala na listi favorita na predstojećem prvenstvu sveta na Filipinima, Japanu i Indoneziji
Italija preskočila Srbiju - "orlovi" još niže na listi favorita na MundobasketuGetty © Lintao Zhang

Na novoj listi reprezentacija kojima se prognozira mesto favorita na Mundobasketu, Srbija trenutno zauzima tek deveto mesto.

To je jedno mesto manje u odnosu na prethodne prognoze, a "orlove" su na listi preskočili Itlaijani.

Selekcija Italije osvojila je Akropolj kup, savladavši Srbiju i Grčku.

"Nikola Jokić nije dostupan ovog leta, bilo koja druga ekipa bi bez najboljeg igrača pala na listi, ali ne i Srbija. Još uvek je tu pouzdani Bogdan Bogdanović, spreman da preuzme odgovornost, kao što je i učinio u prvoj utakmici po povratku sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija u pobedi nad Grčkom", navode iz FIBA.

"Tu je i Nikola Milutinov, Marko Gudurić može da zatrpa svakoga sa preko 20 poena, a oni imaju veliku dubinu sa mnogo momaka koji se raduju većoj ulozi u odsustvu Jokića i Vasilija Micića ovog leta. Malo je reći da su favoriti u grupi, ali su zadržali sećanje na 2019. i 2022. godinu, gde se njihovi dobri nastupi u grupnoj fazi nisu preneli u dobru košarku u eliminacionoj fazi", dodaje svetska košarkaška organizacija. 

Ispred "orlova", na listi favorita nalaze se, redom: SAD, Francuska, Australija, Slovenija, Nemačka, Španija, Kanada i Italija.

Odmah nakon Srbije, plasman su zauzele Dominikanska republika, Finska i Litvanija.

image