Sport

Mitrović se vratio i pokrenuo Fulam, oni "ukrali" pobedu Evertonu

Odigrane su još četiri utakmice u prvom kolu Premijer lige, a napadač reprezentacije Srbije imao je svog udela u trijumfu na gostovanju na "Gudisonu"
Mitrović se vratio i pokrenuo Fulam, oni "ukrali" pobedu EvertonuGetty © Michael Regan / Staff

Fudbaleri Fulama zabeležili su pobedu na startu nove sezone Premijer lige, pošto su u prvom kolu savladali Everton 1:0, a velike zasluge za taj trijumf pripale su i Aleksandru Mitroviću.

Srpski napadač je ušao u igru u poslednjih 35 minuta i odigrao je važnu ulogu u kreiranju akcije iz koje je Bobi Dekordova Rid postigao jedini pogodak na meču.

Ipak, rezultat nimalo ne govori o tome koliko je Everton zapravo bio dominantan i koliko velikih prilika nisu iskoristili. Ekipa iz Liverpula je zabeležila 19 šuteva, od čega devet u okvir gola, dok su "kolibari" iz prvog udarca u gol Džordana Pikforda stigli do pobedonosnog pogotka.

U preostalim popodnevnim mečevima viđena je pobeda Brajtona 4:1 protiv debitanta u Premijer ligi, ekipe Lutona. "Galebovi" su slavili golovima Marča, Žoaa Pedra, Simona Adingre i Evana Fergusona, dok je jedini prvi gol Lutona u Premijer ligi postigao Karlton Moris iz penala.

Za to vreme, Kristal Palas je savladao Šefild junajted na gostovanju 1:0 golom Odsona Eduarda, dok su Bornmut i Vest Hem remizirali 1:1. Gosti su poveli preko Džeroda Bouena u 51. minutu, dok je Dominik Solanke postavio konačan rezultat u 82. minutu.

image