Ronaldo "oteo" trofej Sergeju u arapskoj Ligi šampiona: Srbin najbolji igrač turnira

Uprkos porazu, reprezentativac Srbije je po završetku finala proglašen za najboljeg igrača takmičenja

Fudbaleri El Nasra osvojili su arapsku Ligu šampiona, pošto su nošeni Kristijanom Ronaldom savladali El Hilal za koji nastupa reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

U dramatičnom velikom finalu, El Nasr je slavio 2:1 posle produžetaka, a junak trijumfa bio je dvostruki strelac Ronaldo.

Portugalac je u 74. minutu izjednačio rezultat nakon što je strelac za El Hilal bio Mišel u 71. minutu. Samo nekoliko minuta kasnije, u 77. minutu, prvobitno je sviran penal nad Milinković-Savićem, ali je posle gledanja VAR snimka on bio poništen.

U produžecima je Ronaldo ponovo bio strelac, ovog puta u 98. minutu, čime je doneo veliko slavlje El Nasru i prvi trofej otkako se pridružio klubu u decembru prošle godine.

Trofej arapske Lige šampiona, osim njega, podigli su i Aleks Teles, Fofana, Taliska, Marcelo Brozović i Sadio Mane, među zvučnim novim pojačanjima kluba. Sa druge strane, pored Milinković-Savića, bez trofeja su ostali i Malkom, Kalidu Kulibali i Ruben Neveš.

Uprkos porazu, reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić je po završetku finala proglašen za najboljeg igrača takmičenja.