Sport

Amerikanci istakli kandidaturu za svetsku titulu, Đorđevićeva Kina doživela debakl

Luka Dončić nije igrao protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali je pitanje da li bi i sa njim Slovenci imali šanse

Košarkaši Amerike deklasirali su Sloveniju u pripremnom meču za Mundobasket – 92:62.

Slovenci su bili bez pomoći najboljeg igrača Luke Dončića, koji je dobio nezgodan udarac u duelu sa Španijom, ali je pitanje da li bi i sa njim imali šanse.

Od početka su Amerikanci bili bolji. Nakon prvih deset minuta su bili na +7, da bi u drugoj deonici sveli Sloveniju na samo 11 postignutih poena. Na odmoru su Amerikanci vodili 47:31.

Malo su se Slovenci razbudili u trećoj četvrtini, ali nisu uspeli ni da smanje zaostatak, da bi ih Amerikanci samo dotukli u poslednjih deset minuta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Entoni Edvards sa 15 poena, odnosno Džejlen Branson koji je dodao 11, uz osam asistencija.

Amerikanci će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Grčkom, Jordanom i Novim Zelandom, dok će protivnici Slovencima biti Venecuela, Gruzija i Zelenoortska ostrva.

Košarkaška reprezentacija Kine, koju kao selektor predvodi naš Aleksandar Đorđević, doživela je pravi debakl protiv Nemačke – 107:58.

Đorđevićevi igrači nisu bili dostojan protivnik Nemcima i na kraju su duel završili sa minusom od čak 49 poena.

Nemci su već na poluvremenu imali čak 26 poena prednosti i to vođstvo uspešno uvećavali sve do +50 koliko je i glasio maksimalan rezultat.

Najefikasniji je bio igrač Orlanda Franc Vagner sa 20 poena, dok su plejmejkeri Maodo Lo i Denis Šruder dodali po 17 poena, jedan više od Nilsa Gifaja.

Kina je imala samo dva dvocifrena košarkaša – Hao i Kajer su postigli po 10 poena.

Nemačka je jedan od favorita iz senke i prvi izazivači na planetarnom šampionatu biće joj Finska, Australija i Japan, dok će Kina biti jedan od protivnika Srbije u grupnoj fazi.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

image