Sport

Kejn: Došao sam da osvajam trofeje; Tuhel: Nemam objašnjenje za poraz

Novi fudbaler Bajerna Hari Kejn izjavio je da je došao u klub iz Minhena da bi se borio za trofeje, dok je njegov trener Tomas Tuhel rekao da nema objašnjenja za poraz od Lajpciga u finalu Superkupa Nemačke
Kejn: Došao sam da osvajam trofeje; Tuhel: Nemam objašnjenje za porazGetty © Daniel Kopatsch

Kejn je u noći između petka i subote potpisao ugovor sa Bajernom, a već je debitovao za novi klub na meču Superkupa Nemačke protiv Lajpciga (0:3).

"Neverovatno iskustvo. Doček na sinoćnjoj utakmici je bio magičan. Želim svake godine da igram u Ligi šampiona i da se borim za titule. Zato sam i došao u Bajern, koji je jedan od najvećih klubova na svetu. To mi daje priliku da sa ovim klubom osvajam trofeje", rekao je Kejn na zvaničnom predstavljanju u klubu iz Minhena.

Englez je priznao da je imao tešku nedelju.

"Ovo je moj prvi transfer u kojem sam učestvovao. Srećan sam što sam ovde. Moj fokus je sada ovde, pokušavam da pomognem timu. Proveo sam celu karijeru i život u Engleskoj. Biće potrebno malo vremena da se prilagodim na novu ligu, timove. Prilagođavao sam se tokom karijere u Totenhemu i reprezentaciji, to ću raditi i ovde. Bilo je jasno da će to biti teška odluka. Bio sam u Totenhemu 19 godina, klub je deo mog srca. Osećao sam da je sada pravo vreme da promenim klub", dodao je engleski fudbaler.

Novinari su podsetili Kejna da će finale Lige šampiona ove sezone biti odigrano na Vembliju.

"Igrati na Vembliju je uzbudljivo. Šansa za trijumf na Vembliju bila bi neverovatna za mene. Nadam se da možemo to da postignemo", dodao je Kejn.

On je potpisao ugovor sa Bajernom do juna 2027. godine, a nemački klub je za engleskog fudbaler platio 100 miliona evra.

"To je mnogo novca. Osećam odgovornost. Platili su kako bi pokušali da naprave velike stvari, ja želim da postignem velike stvari. Na istom smo putu", zaključio je Kejn.

Kejnov trener u Bajernu, Tomas Tuhel, izjavio je da nema odgovor na pitanje zbog čega je njegov tim izgubio u meču za prvi trofej u sezoni.

"Ovo je veliki problem. Ne znam koji su uzroci poraza, nemam odgovor na to pitanje i to je veliki problem. Ovo je u principu nastavak našeg poslednjeg meča protiv Lajpciga u Bundesligi. Čini mi se kao da nismo ništa uradili četiri nedelje, kao da smo se tek upoznali. Nemam objašnjenje za ovo", rekao je Tuhel.

"Žao mi je Kejna. On verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Ovo šta smo sinoć pokazali nema veze sa onim šta smo radili i šta želimo da radimo. Ovo je gorak poraz, žao mi je. Trenutno nemam rešenje. Zaprepašćen sam i ekstremno sam razočaran. Ovo je alarmantno", istakao je Tuhel.

image