Derbi na ravne časti u Londonu, Liverpul i Čelsi prekinuli crnu seriju

Fudbaleri Čelsija i Liverpula odigrali su nerešeno - 1:1 u prvom kolu Premijer lige

Posle 483 minuta igre bez gola, derbi između "plavaca" iz Londona i "crvenih" iz Liverpula, konačno je video promenu rezultata.

Prilično izmenjene ekipe u odnosu na one od prošle sezone, odigrale su čudan meč na "Stamford bridžu" - u prvom delu igre viđena su četiri gola (dva poništena), a u nastavku, takoreći, ništa vredno pomena.

Liverpul je došao do prednosti u 18. minutu - "redsi" su izgledali mnogo bolje i konkretnije, što je krunisao Luis Dijaz, na asistenciju Mohameda Salaha.

Egipćanin je zatim smestio loptu u mrežu, 11 minuta kasnije, ali je njegov gol poništen zbog minimalnog ofsajda.

U završnici prvog dela igre, atmosfera se promenila - Čelsi je imao više loptu u nogama, imao je inicijativu i došao je do izjednačenja.

Disasi se na debiju u plavom dresu predstavio navijačima golom, koji je postigao u 37. minutu.

Samo dva minuta kasnije, Čilvel - asistent kod prvog gola - sada je smestio loptu u mrežu, ali je i njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Na početku drugog dela igre, Liverpul je delovao kao tim koji više želi pobedu i kao tim koji će do kraja pokušavati da dođe do čitavog plena.

Najbloži golu, gosti iz Liverpula su bili u 53. minutu, kada je Dijaz šutirao glavom, lopta je pogodila Džeksona u ruku i završila pored stative.

Ipak, sudija Entoni Tejlor je, nakon provere u VAR sobi, pokazao da je ruka bila u prirodnom položaju i da se igra nastavi.

Od tog trenutka, do samog kraja, igra Liverpula se potpuno raspala.

Čelsi je svim silama napadao, ali nije umeo da dođe do izgledne prilike, pa se meč završio nerešenim rezultatom.