Otkriveno - Mančini napustio Italiju zbog Saudijaca i 120.000.000 evra

Dosadašnji selektor Italije trebalo bi da preuzme tu poziciju u bogatoj azijskoj zemlji, a prvi favorit da ga nasledi na donedavnom poslu je Lučano Spaleti

Roberto Mančini više nije selektor Italije, vest je koja je u nedelju iznenadila ljubitelje fudbala širom Evrope, pošto je odlučio da raskine saradnju sa fudbalskim savezom te zemlje.

A u ponedeljak stiže i važna informacija zbog čega je Italijan insistirao na tome - zbog ponude FS Saudijske Arabije da postane njihov selektor i potencijalno zaradi čak 120.000.000 evra, piše "Gazeta delo sport"!

Saudijci već mesecima prave haos na tržištu transfera, doveli su veliki broj fudbalskih zvezda, a sada žele i da baš Mančini postane njihov selektor. Tu poziciju je posle Svetskog prvenstva u Kataru napustio Erve Renar, koji je potom preuzeo žensku selekciju Francuske.

Saad El Šehri je vršilac dužnosti od tog trenutka, a Mančini bi tokom sedmice mogao da ozvaniči saradnju sa Saudijcima na tri godine, vrednu 40.000.000 evra godišnje. Za to vreme, i Italija traži novog selektora.

Kao prvi kandidat se pominje Lučano Spaleti, koji je od letos bez posla po napuštanju pozicije trenera Napolija, ali tu situaciju komplikuje da je on i dalje na platnom spisku kluba iz Napulja i trebalo bi da bude do leta 2024. godine. To znači da će Spaleti ili pronaći dogovor oko sporazumnog raskida ugovora sa Aurelijom de Laurentisom ili će morati da ide na sud.