Sport

Raspada se reprezentacija pred Mundobasket – otpali Smailagić i Trifunović

Nastavljaju se veliki kadrovski problemi "orlova" pred nastup na Svetskom prvenstvu
Raspada se reprezentacija pred Mundobasket – otpali Smailagić i Trifunović© Dusan Milenkovic/ATAImages

Alen Smailagić i Uroš Trifunović, dvojac iz Partizana, definitivno neće igrati za Srbiju na Mundobasketu, potvrdio je selektor Svetislav Pešić.

Pešić je pred utakmicu Srbije i Portorika u Beogradu govorio o trenutnoj situaciji i potvrdio da njih dvojica neće nastupiti na planetarnom šampionatu.

"Kao što se zna, neki igrače nije zaobišla nesreća sa povredama. Jaramaz je morao ranije da završi svoju ulogu u ekipi", istakao je Pešić.

"Na Smailagića, nažalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je izgubio šest-sedam kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu."

On je dodao da se Stefan Jović priključio treninzima posle oporavka od povrede.

"Sada smo dosta dobro. Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo. Momci su dobri, imamo sreću da imamo dobar medicinski staf, da imamo dovoljno medicinske pomoći. To je za sada sve u redu, ali da kažemo da nas zaobiđu povrede i onda je manje-više sve u našim rukama", dodao je Pešić.

"Orlovi" će biti drastično oslabljeni na turniru jer su prethodno otpali Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz i Nemanja Nedović.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u tri države – Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Srbija je smeštena u grupu sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

image