Sport

Srbija i Portoriko "otkrivaju karte" pred Svetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije i Portorika igraju prijateljski meč pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Utakmica se igra u beogradskoj "Areni" od 19 sati, a tok meča možete pratiti na našem portalu
Srbija i Portoriko "otkrivaju karte" pred Svetsko prvenstvoGetty © Wang He

Uprkos brojnim kadrovskim problemima sa kojima se suočava reprezentacija Srbije i selektor Svetislav Pešić, "orlovi" su spremni za novi pripremni meč.

Nakon učešća na Akropolj kupu u Atini, gde susavladali domaćina a potom izgubili od Italije, najbolji srpski košarkaši igraju pred domaćom publikom u Beogradu.

Srbija će u beogradskoj "Areni" igrati protiv selekcije Portorika, sa kojom će se sastati i u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu.

"Očekujemo da nas publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz zonsku odbranu. U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju", rekao je selektor Pešić.

"Orlovi" će sa Portorikom odigrati jedini meč u Beogradu, pred put u Kinu, gde ih očekuju još dva prijateljska meča pred početak Svetskog prvenstva.

"Orlovi" će biti drastično oslabljeni na turniru jer su prethodno otpali Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz i Nemanja Nedović.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u tri države – Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Srbija je smeštena u grupu sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

image