Sport

TSC čeka paklen žreb u Ligi Evrope - ovo je spisak rivala: Tu su Liverpul, Roma i Viljareal

Klub iz Bačke Topole će na debiju u grupnoj fazi UEFA takmičenja čekati neke izuzetno teške protivnike
TSC čeka paklen žreb u Ligi Evrope - ovo je spisak rivala: Tu su Liverpul, Roma i Viljareal© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Fudbaleri TSC-a nisu uspeli da naprave čudo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su očekivano eliminisani od portugalske Brage ukupnim rezultatom 1:7.

Klub iz Bačke Topole neće mnogo žaliti za porazima na debiju u kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje, već će utehu potražiti u grupnoj fazi Lige Evrope u koju su se automatski plasirali.

TSC će tokom jeseni odigrati još šest evropskih utakmica i za sada je sigurno da će se naći u poslednjem, četvrtom šeširu, na žrebu grupne faze koji je zakazan za 1. septembar.

Poznati su pojedini učesnici grupne faze Lige Evrope, a na osnovu koeficijenata klubova, već su data predviđanja da bi 32 kluba mogla da se nađu na pomenutom žrebu. Evo kome se daju šanse za takmičenje u Ligi Evrope (podebljani klubovi su se kvalifikovali, od ostalih se očekuje da to učine):

  • PRVI ŠEŠIR: Vest Hem, Liverpul, Roma, Ajaks, Viljareal, Leverkuzen, Atalanta, Sporting.
  • DRUGI ŠEŠIR: Slavija Prag, Ren, PSV, Olimpijakos, Betis, LASK, Marsej, Karabag.
  • TREĆI ŠEŠIR: Slovan, Molde, Brajton, Šerif, Union, Antverpen, Frajburg, Sparta Prag.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Makabi Haifa, Šturm Grac, Tuluz, Žalgiris, TSC, Servet, Panatinaikos i Rakov.

Naravno, do konačnog spiska svih protivnika moguće su promene, a to će biti poznato nakon završetka plej-ofova Lige šampiona i Lige Evrope 31. avgusta.

image