Trener Sevilje: Pogrešio sam, Gudelj šutirao umesto igrača koji nije imao hrabrosti

Trener španske Sevilje, koja je poražena od Mančester sitija u finalu Superkupa Evrope, izjavio je da srpski fudbaler Nemanja Gudelj, nije ni trebalo da izvodi odlučujući jedanaesterac

Nakon velike neizvesnosti i drame, Mančester siti je došao do novog trofeja.

"Građani" su nakon penal serije uspeli da savladaju Sevilju, a utakmicu je obeležio promašaj Nemanje Gudelja u odlučujućem, petom penalu.

Srpski reprezentativac pogodio je prečku, čime je tim Pepa Gvardiole došao do titule šampiona Superkupa Evrope.

Nakon meča, trener Sevilje Hose Luis Mendilibar, otkrio je da Gudelj nije bio planiran za taj penal.

"Pogrešio sam što sam izveo Erika Lamelu. Da je ostao do kraja, izveo bi penal. Pogrešio sam, jer sam mislio da bi onaj ko je ušao mogao da bude u boljoj situaciji da izvede penal, ali nije bilo tako", rekao je Mendilibar.

Iskusni španski stručnjak dodao je da je ponosan na svoj tim.

"Plan protiv tima kao što je Siti je veoma komplikovan. Voleo bih da provedem više vremena u njiohovom polju i blizu gola, ali vas teraju i imaju vas na vašoj polovini. Povredili smo ih, stvorili smo opasnost i u drugom poluvremenu smo imali priliku da postignemo drugi gol. Nismo bili uspešni. Mislim da smo odigrali dobar meč. Nije lako protiv Sitija, mislim da smo mi tim koji je imao najkonkretnije šanse protiv njih, ali nama je nedostajao gol. Znamo da oni postižu bar gol po utakmici, jer imaju loptu toliko blizu vašeg gola da neko mora da je pogodi", zaključio je trener španskog tima.