Novaku olakšan put u Sinsinatiju - favoriti ispadaju, do finala vreba Medvedev

Iz Đokovićeve polovine žreba ispali su i Janik Siner i Holger Rune, ispašće i jedan iz duela Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva, pa već sada Srbinov put ka završnici turnira deluje malo jednostavnije nego kada je žreb bio održan

Novak Đoković se plasirao u treće kolo masters turnira u Sinsinatiju, pošto mu je Alehandro Davidovič Fokina u noći između srede i četvrtka predao duel prvog kola nakon samo jednog seta.

Ipak, iako je srpski teniser dobio poprilično težak žreb na turniru u Ohaju, već sada se čini da je njegov put ka završnici lakši nego što je prvobitno bilo očekivano.

Razlog za to su ispadanja nekoliko kvalitetnih tenisera u ranoj fazi turnira. Pre svega, Đoković je u drugom kolu dobio nezgodnog rivala u Davidoviču Fokini, koji je prošle nedelje briljirao na mastersu u Kanadi.

Ipak, Španac se povredio i nije mogao da odigra kompletan meč protiv Srbina. Novaka sada očekuje duel protiv Gaela Monfisa u noći između četvrtka i petka (oko 2.30 časova), a radi se o veteranu protiv kog Đoković ima skor od 18 pobeda u 18 mečeva.

Ukoliko eliminiše Francuza, Novaku će u četvrtfinalu rival biti pobednik duela Tejlor Fric - Dušan Lajović. Upravo je Novakov sunarodnik razlog za deo olakšanog žreba, pošto je Lajović u drugom kolu eliminisao Janika Sinera, nedavnog šampiona u Torontu i polufinalistu Vimbldona.

Eventualni poraz u polufinalu bi Novaka spojio sa jednim od ova četiri igrača - Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Adrijan Manarino i Mekenzi Mekdonald. Medvedev igra protiv Zvereva i nije isključeno da na putu do polufinala i mogućeg meča sa Novakom doživi poraz, pošto je već imao jedan loš dan u Kanadi.

Sa druge strane, Mekdonald je savladao šestog nosioca Holgera Runea, mladog Danca koji je prošle sezone pobedio Đokovića u finalu mastersa u Parizu. Dakle, nije Novakov put ka finalu odjednom postao isuviše lak, ali se čini jednostavnijim nego pre nekoliko dana.