Sport

Đoković pregazio Monfisa za istorijskih 19-0!

Najbolji srpski sportista počeo je da hvata formu pred Ju-Es open i nastavio neverovatnu seriju protiv vršnjaka iz Francuske
Đoković pregazio Monfisa za istorijskih 19-0!Getty © Matthew Stockman

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, ubedljivom pobedom nad Gaelom Monfisom – 6:3, 6:2.

U duelu veterana, kako ga je Đoković opisao pre početka, na tereu je postojao samo jedan igrač i Srbin je nastavio nepobedivi niz u duelima sa Francuzom.

Ostvario je 19. pobedu u isto toliko mečeva!

Svetski "broj 2" je tako ponovo ispisao stranice istorije, pošto niko u tenisu nema tako ubedljiv skor protiv nekog rivala i niko nikada nije nanizao 19 uzastopnih pobeda.

"Definitivno jedna od najbržih podloga na betonu koje imamo na Turu. Razgovarao sam sa mnogo igrača, svi su saglasni – loptica visoko skače i teško ju je kontrolisati. Zato servis daje toliko veliku prednost. Znam da je to ključ i nadam se da ću nastaviti tako", rekao je Đoković posle nove pobede.

A do nje je došao na izuzetno ubedljiv način – sredinom prvog seta, osvajač 23 grend slema je napravio prvi brejk i krenuo u seriju gemova kojom je prelomio meč.

Očekivala se veća borba i jači otpor čoveka koji igra sjajno u poslednjih mesec dana, ali se Monfis propisno umorio u tom periodu, a i jasno je da više nije na nivou tenisera iz Top 10.

Mnogo je grešio i olakšao Novaku put ka pobedi, koji je u drugom delu bio još ubedljiviji i posao završio za manje od 70 minuta.

Sada ga čeka mnogo teži posao i prvi veliki ispit otkad se vratio na američki kontinent, u vidu domaćeg predstavnika Tejlora Frica.

Fric je trenutno deveti na ATP rang-listi, a do osam najboljih u Ohaju stigao je, nažalost, predajom našeg Dušana Lajovića.

Srpski reprezentativac je bio u naletu pred okršaj sa Amerikancem, ali je morao da preda zbog povrede skočnog zgloba.

Đoković i Fric do sada su se sastali šest puta, naš as ima maksimalan učinak, a poslednji trijumf ostvario je na Završnom turniru u Torinu prošle sezone, rezultatom 7:6 (7:6), 7:6 (8:6).

Masters u Sinsinatiju poslednja je priprema za Ju-Es open, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

image