Sport

Velika šteta za Lajovića – Duci morao da preda posle 20 uzastopno izgubljenih poena

Povreda, i to ona u najgore vreme (ako uopšte postoji dobar trenutak za povredu), sprečila je srpskog tenisera da nastavi nastup u Sinsinatiju i to u trenucima kada je bio u izuzetnoj formi
Velika šteta za Lajovića – Duci morao da preda posle 20 uzastopno izgubljenih poenaGetty © Aaron Doster / Stringer

Velika šteta – Dušan Lajović je bio primoran da Tejloru Fricu preda duel trećeg kola mastersa u Sinsinatiju zbog povrede skočnog zgloba.

Lajović, koji je bio u sjajnoj formi i nanizao nekoliko velikih pobeda, povredio se u najgorem mogućem trenutku – neposredno pred početak Ju-Es opena.

On je protiv Amerikanca imao problema od samog početka i izgubio je prva tri gema bez osvojenog poena. Zatražio je medicinski tajm-aut, ali ni posle povratka na teren, nije mogao da se osloni na tu nogu stanje mu se nije poboljšalo.

Fric je osvojio i sledeća dva gema i Duci je, pri rezultatu 5:0 za protivnika, bio primoran da preda meč, a da pritom nije osvojio niti jedan poen – izgubio je svih 20.

Šteta je još veća jer je u Ohaju prošao kvalifikacije i eliminisao šampiona Toronta Janika Sinera, što mu je bila četvrta uzastopna pobeda nad igračima iz Top 10.

Sada postoji i bojazan da će propustiti poslednji grend slem u sezoni, ali će sve biti mnogo jasnije kada se ustanovi težina povrede.

Fric će u borbi za polufinale igrati protiv Novaka Đokovića, koji je deklasirao Gaela Monfisa za 19-0 u međusobnom skoru.

Masters u Sinsinatiju poslednja je priprema za Ju-Es open, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

image