Sport

Duljaj: Znao sam koliko može moj tim, igrači na osećaj šutirali penale

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je posle eliminacije Sabaha i plasmana u plej-of Lige konferencije da je bio siguran u prolaz jer je znao da njegova ekipa može da odigra bolje nego u prvom meču
Duljaj: Znao sam koliko može moj tim, igrači na osećaj šutirali penale© Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

Crno-beli su nakon 120 minuta pobedom od 2:0 stigli prednost gostiju, a potom na penale prošli u plej-of (5:4).

"Bio sam siguran u prolaz. Znao sam da moj tim može mnogo bolje nego u prvoj utakmici u kojoj smo podbacili. Svaku dobronamernu kritiku posle poraza u Azerbejdžanu smo prihvatili. Hvala navijačima, koji su nas podržali, kao i upravi koja je odredila popularne cene, nadam se da će ostati iste i za Nordsjeland", rekao je Duljaj.

Ovo je velika pobeda za nas, za celu ekipu, i da mnogo znači klubu, dodao je trener crno-belih.

"Igrači su sami odlučivali na osećaj gde će šutirati penale, nismo želeli da crtamo gde će ko da šutne, verovali smo u njih i svi su pogodili."

Golman Aleksandar Jovanović istakao je da nije on heroj, nego ekipa.

"Želim da naglasim da je heroj pobede ceo tim. Imam dobar osećaj kod penala i dobar skor tokom karijere. Bio sam miran posle ponovljenog penala, znao sam da je pritisak na njemu i da mogu opet da mu odbranim. Svesni smo da neće biti lako protiv Nordsjelanda, ali mi smo Partizan i igraćemo da prođemo dalje."

Samed Baždar je ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao gol u penal seriji.

"Igrali smo pametno, nismo srljali, čekali smo šansu, verovali smo da ćemo nadoknaditi minus. Mogli smo da damo gol i pre penala, ali najvažnije je da smo prošli dalje. Želeo sam da šutiram poslednji penal, misleći da će biti odlučujući, ali je Jovanović odbranom penala završio posao", rekao je Baždar.

image