Duljaj: Znao sam koliko može moj tim, igrači na osećaj šutirali penale

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je posle eliminacije Sabaha i plasmana u plej-of Lige konferencije da je bio siguran u prolaz jer je znao da njegova ekipa može da odigra bolje nego u prvom meču

Crno-beli su nakon 120 minuta pobedom od 2:0 stigli prednost gostiju, a potom na penale prošli u plej-of (5:4).

"Bio sam siguran u prolaz. Znao sam da moj tim može mnogo bolje nego u prvoj utakmici u kojoj smo podbacili. Svaku dobronamernu kritiku posle poraza u Azerbejdžanu smo prihvatili. Hvala navijačima, koji su nas podržali, kao i upravi koja je odredila popularne cene, nadam se da će ostati iste i za Nordsjeland", rekao je Duljaj.

Ovo je velika pobeda za nas, za celu ekipu, i da mnogo znači klubu, dodao je trener crno-belih.

"Igrači su sami odlučivali na osećaj gde će šutirati penale, nismo želeli da crtamo gde će ko da šutne, verovali smo u njih i svi su pogodili."

Golman Aleksandar Jovanović istakao je da nije on heroj, nego ekipa.

"Želim da naglasim da je heroj pobede ceo tim. Imam dobar osećaj kod penala i dobar skor tokom karijere. Bio sam miran posle ponovljenog penala, znao sam da je pritisak na njemu i da mogu opet da mu odbranim. Svesni smo da neće biti lako protiv Nordsjelanda, ali mi smo Partizan i igraćemo da prođemo dalje."

Samed Baždar je ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao gol u penal seriji.

"Igrali smo pametno, nismo srljali, čekali smo šansu, verovali smo da ćemo nadoknaditi minus. Mogli smo da damo gol i pre penala, ali najvažnije je da smo prošli dalje. Želeo sam da šutiram poslednji penal, misleći da će biti odlučujući, ali je Jovanović odbranom penala završio posao", rekao je Baždar.